Türkiye Gazetesi’nin Bloomberg’den aktardığı habere göre, Türkiye, İsrail ile tüm ihracat ve ithalat faaliyetlerini durdurdu.

Bloomberg'a konuşan iki Türk yetkili, bugünden itibaren İsrail'e ve İsrail'den tüm ihracat ve ithalatı durdurma kararının alındığını açıkladı. Ancak, bu karar henüz resmi olarak duyurulmadı.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz bir açıklama yaptı. Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail ile olan anlaşmaları bozduğunu belirtti ve İsrail'in yerel üretime ve diğer ülkelerden ithalata odaklanarak ticari alternatifler oluşturmak için çalışacağını ifade etti.

Suriye ve Irak'ta 7 terörist etkisiz hale getirildi Suriye ve Irak'ta 7 terörist etkisiz hale getirildi

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İTİCARET YÜZDE 76 SEVİYESİNDE!

Türkiye İstatistik Kurumu'na göre Türkiye-İsrail arasındaki ticaret 2023'te 6,8 milyar dolar değerindeydi. İki ülke arasındaki ticaretin yüzde 76'sı Türkiye'den yapılan ihracat mallarını oluşturuyordu.

Ticaret Bakanlığı, "İsrail'in, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana, 6 ayı aşkın süredir Gazze Şeridi'nde yürüttüğü ve ayrım gözetmeden masum Filistin halkına ve sivil yerleşim yerlerine yönelik topyekün katliamda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimizin sayısı 33 binin, yaralı sayısı yüzbinlerin üzerindedir. Bunların büyük çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşmaktadır. Gazze Şeridi yerle bir olmuş, büyük bir yıkıma uğramıştır" şeklinde açıklama yapmıştı.