Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) aktardığına göre, 2024-25 Sezonunda Türkiye'yi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ve UEFA Avrupa Ligi'nde ikişer takım temsil edecek.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde de Türkiye'den bir takım yer alacak.

2023-2024 sezonunda Süper Lig'de Galatasaray şampiyon, Fenerbahçe ikinci, Trabzonspor üçüncü, Başakşehir dördüncü oldu.

Ligi altıncı sırada tamamlayan Beşiktaş, Türkiye Kupası'nı kazandı.

Bu sonuçlara göre Türkiye'yi Avrupa futbol turnuvalarında temsil edecek takımlar da belli oldu:

Galatasaray, play-off turundan itibaren Şampiyonlar Ligi'ne katılacak. Rakibini elemesi durumunda ise turnuvada lig aşamasına geçecek. Sarı kırmızılı takım ilk Avrupa maçına 20 veya 21 Ağustos'ta çıkacak. Play-off turu rövanş maçları ise 27/28 Ağustos'ta.

Trabzonsporlu Cihan Çanak jeneriklik golünden sonra “Bozkurt” işareti yaptı Trabzonsporlu Cihan Çanak jeneriklik golünden sonra “Bozkurt” işareti yaptı

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne ikinci ön eleme turundan başlayacak. Lig aşamasına kalma başarısını göstermek için ikinci ve üçüncü ön eleme ve ardından da play-off turunu geçmesi lazım. İkinci ön eleme turu maçları 23/24 ve 30/31 Temmuz tarihlerinde. Üçüncü ön eleme turu maçları ise 6/7 ve 13 Ağustos tarihlerinde oynanacak.

Trabzonspor, Türkiye'yi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil edecek. Bordo mavili takım, turnuvaya ikinci ön eleme turundan başlayacak. Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde lig aşamasına geçmek için 3 eleme geçmek zorunda. Karadeniz takımı ikinci tur maçlarına 25 Temmuz ve 1 Ağustos tarihlerinde çıkacak.

Beşiktaş da yine Trabzonspor gibi UEFA Avrupa Ligi'nde yarışacak. Turnuvaya ikinci ön eleme turunda başlayacak.

Başakşehir ise Türkiye'yi UEFA Konferans Ligi'nde temsil edecek tek takım olacak. İstanbul ekibi turnuvaya ikinci ön eleme turundan başlayacak. Başakşehir'in turnuvada lig aşamasına kalması için 3 eleme turu geçmesi gerekiyor. İkinci ön eleme turu maçları 25 Temmuz ve 1 Ağustos tarihlerinde.

Editör: Haber Merkezi