Doğu Türkistan’da Uygur Müslümanlar hüzünlü... Doğu Türkistan’da Uygur Müslümanlar hüzünlü...

Türkiye 31 Mart Pazar günü yapılacak seçimlerde sandık başına gidecek. Önümüzdeki 5 yıl yerel yönetimi belirledikten yani seçimlerden sonra anayasa değişikliğine yönelik çalışmalar yapılacağı duyurulmuştu. Hatta bu çalışmalar ışığında iktidar partisi AKP’nin tüm muhalif partilerle seçimlerden sonra görüşeceği iddia edilmişti.

Türk Ocakları X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Türk Milleti’nin birliği ve Türk Devleti’nin bekası temelinde Türk Ocakları başta olmak üzere bütün milliyetçi gönüllü kuruluşlara ve siyasi alanda parçalanmış bir manzara arz eden Türk milliyetçisi partilere ağır ve büyük bir sorumluluk düşmektedir.” Dedi.

Türk Ocaklarının açıklamasının tamamı şöyle:

“Türk Milleti’nin birliği ve Türk Devleti’nin bekası temelinde Türk Ocakları başta olmak üzere bütün milliyetçi gönüllü kuruluşlara ve siyasi alanda parçalanmış bir manzara arz eden Türk milliyetçisi partilere ağır ve büyük bir sorumluluk düşmektedir.

Yeni bir anayasa veya Anayasa’da yapılacak değişikliklerde değiştirilemez maddeler ile Türk Vatandaşlığı tanımı konusunda hiçbir şekilde taviz verilmemelidir.

Yerel yönetimlere özerklik adı altında siyasi özerkliğin yolunu açabilecek düzenlemelere kesinlikle karşı çıkılmalıdır.

Prof. Dr. Mehmet Öz

Türk Ocakları Genel Başkanı”

Türk Ocakları Tweet