Ticaret Bakanlığı, tüketicileri aldatıcı reklam ve ticari uygulamalara karşı mücadele etmeye devam ediyor. Bu çerçevede, Bakanlığa bağlı Reklam Kurulu'nun son toplantısında 17 milyon 37 bin 891 liralık ceza kesildiği açıklandı.

Toplantıda, özellikle elektronik ticarette üyelik uygulamaları, hedefli reklamcılık ve tüketicilerin kişisel verilerinin izinsiz olarak kullanılmasına yönelik internet sitelerinin incelendiği belirtildi. Ele alınan konular arasında, e-ticaret sitelerinin tüketicileri aldatıcı uygulamaları da yer aldı.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, dijital mecralarda tüketicilerin kişisel verilerini paylaşma konusunda endişeli oldukları belirlendi. Yapılan araştırmalara göre, tüketicilerin çoğunluğu çerez kullanımına da mesafeli yaklaştığı ortaya çıktı.

Reklam Kurulu'nun incelemeleri sonucunda, satın alma aşamasında tüketicilere üyelik koşulu sunan internet siteleri detaylı olarak incelendi. Bu kapsamda, üyelik işlemlerinin zorlaştırılması, gereksiz kişisel verilerin talep edilmesi ve üyelikten çıkmanın zorlaştırılması gibi durumlar üzerinde duruldu.

Yapılan incelemeler sonucunda, tüketicileri aldatıcı ve yanıltıcı reklam ve ticari uygulamaların tespit edildiği belirtildi. Reklam Kurulu, 134 dosyadan 119'unu mevzuata aykırı buldu ve toplamda 17 milyon 37 bin 891 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Terör örgütüne darbe: “BOZDOĞAN-30” Terör örgütüne darbe: “BOZDOĞAN-30”

Ticaret Bakanlığı, tüketicileri korumak amacıyla yürüttüğü çalışmaları sürdürmeye devam edeceklerini ve detaylı bilgilerin Ticaret Bakanlığı internet sitesinden paylaşılacağını bildirdi.