Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), futbolun çeşitli alanlarında yaşanan hakem tartışmalarını önlemek ve daha adil bir yönetim anlayışı oluşturmak için yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Yapılan yoğun mesainin ardından hayata geçirilen Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'nin yanı sıra, VAR kayıtlarının yayınlanması ve yabancı gözlemcilerin etkisinin artırılması gibi projeler, futbolun şeffaf bir şekilde yönetilmesini hedefliyor.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Hakemlerimiz de VAR konuşmalarının açıklanmasını istiyor. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. VAR incelemesinin yapıldığı pozisyonlardaki konuşmaların açıklanması gündemimizde. Amacımız futbolda daha adil ve şeffaf bir yönetim oluşturmak" şeklinde konuştu.

Bu kapsamda, VAR kayıtlarının yayınlanması için testler yapılmakta olup, IFAB (Uluslararası Futbol Birliği Kurulu), VAR konuşmalarının eğitim amaçlı yayınına izin veriyor. İspanya Futbol Federasyonu örneğinde olduğu gibi Türkiye'de de Süper Lig maçlarındaki VAR kayıtlarının günün maçları bittikten sonra yayımlanması planlanıyor.

Ayrıca, yeni bir gözlemci organizasyonu için hazırlıkların tamamlandığı belirtiliyor. Bu kapsamda, UEFA'nın üst düzey yabancı gözlemcilerinin hakem notuna etkisi yüzde 50'ye çıkarılarak, futbolun şeffaflığının artırılması hedefleniyor. Yabancı gözlemcilerin yanı sıra anketlerle alınan geri bildirimler de hakem notlarına etki edecek.

Aziz Yıldırım adaylığını açıkladı: Mourinho vaadi Fenerbahçelileri heyecanlandırdı Aziz Yıldırım adaylığını açıkladı: Mourinho vaadi Fenerbahçelileri heyecanlandırdı

Elektronik biletler konusunda ise TFF'nin yeni bir ihale hazırlığı içerisinde olduğu ve Kulüpler Birliği ile işbirliği yaparak e-bilet sisteminde iyileştirmeler yapılacağı belirtiliyor. Bu çalışmaların detayları, Kulüpler Birliği ile yapılan işbirliğine göre şekillenecek.