Fenerbahçe şampiyonluğa yaklaşıyor! Fenerbahçe şampiyonluğa yaklaşıyor!

Başkan Büyükekşi, Levent'te gerçekleşen TFF Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Mehmet Büyükekşi, Süper Lig'in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yönelik yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti. Ayrıca, Halil Umut Meler'in sağlık durumunu yakından takip ettiklerini ve acil şifalar dilediklerini ifade etti.Başkan Büyükekşi, saldırının Türk futbolunun tüm paydaşlarına yapıldığına vurgu yaparak, hakemlere yönelik suça teşvik eden herkesin bu aşağılık suçun ortağı olduğunu söyledi. Kulüp başkanları, yöneticiler, teknik direktörler ve televizyon yorumcularının hakemlere yönelik sorumsuz açıklamalarının bu tür saldırılara zemin hazırladığını belirtti.

Devlet ile iş birliği içinde, saldırının sorumluları ve azmettiricileri hakkında cezai işlemlerin başlatıldığını ifade eden Büyükekşi, sorumlu kulüp, kulüp başkanı, yöneticileri ve saldırıda bulunan tüm suçluların en ağır şekilde cezalandırılacağını belirtti. Son olarak, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararıyla tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini açıkladı.