Avusturya doğumlu aktör ve Kaliforniya’nın eski valisi Arnold Schwarzenegger, Los Angeles’tan Münih’e giderken havaalanında yaklaşık üç saat boyunca alıkonuldu.

Bild gazetesinin gümrük yetkililerine dayandırdığı habere göre, Schwarzenegger, valizini arayan memurlar tarafından kenara çekildi ve aktörün geliş gümrük formunda beyan etmediği iddia edilen saati bulundu. Schwarzenegger, ünlü İsviçreli saat markası Audemars Piguet tarafından özel olarak yapılan bir saat taşıyordu. Saat, Schwarzenegger’in iklim değişikliği girişimi için düzenlenen bir yardım yemeğinde açık artırmaya sunulacaktı.

Biden bir şeylerden mi korkuyor: Ses kayıtlarının yayınlanmasını engelledi Biden bir şeylerden mi korkuyor: Ses kayıtlarının yayınlanmasını engelledi

Schwarzenegger, saatini Avrupa Birliği’nde satmayı planladığı için saate vergi ödemesi gerektiği gerekçesiyle vergi kaçırmakla suçlandı. Gümrük yetkilileri, Schwarzenegger’in saatini el koydu ve saat için vergi ödemesi gerektiğini belirtti. Schwarzenegger, ücreti ödedikten sonra serbest bırakıldı ve yolculuğuna devam etti.