Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki hava harekatlarında 59 terörist etkisiz hale getirildi Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki hava harekatlarında 59 terörist etkisiz hale getirildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 25 Haziran Salı günü haftalık çalışmasına başlayacak. Genel Kurul'da, Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alınacak. Bu teklife göre, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının kurulabilmesi ve faaliyete başlaması için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) izin almaları zorunlu olacak.

Yeni Düzenlemenin Getirdiği Yaptırımlar
İzin almaksızın faaliyet gösteren kripto varlık hizmet sağlayıcılarının yetkililerine üç yıldan beş yıla kadar hapis ve 5 bin günden 10 bin güne kadar adli para cezası verilecek. Ayrıca, zimmet suçunu işleyen yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile diğer mensuplar, 8 yıldan 14 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılacak.

Platformlar, faiz gelirleri hariç tüm gelirlerinin yüzde birini SPK'ya, yüzde birini ise TÜBİTAK bütçesine ödemekle yükümlü olacak. Kripto varlık hizmet sağlayıcıları, yürürlük tarihinden itibaren bir ay içinde faaliyet izni almak için başvuracak veya müşteri hak ve menfaatlerini zarara uğratmadan üç ay içinde tasfiye kararı alacaklarına dair bir beyan sunacak. Yurt dışında yerleşik kripto varlık hizmet sağlayıcıları ise Türkiye'deki faaliyetlerini üç ay içinde sonlandıracak.

Dijital Telif ve Diğer Gündemler
Dijital Mecralar Komisyonu, "dijital telif" konusunu görüşmek üzere toplanacak ve Google yetkililerini dinleyecek. Sağlık Bakanlığı yetkilileri de İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda "hükümlü ve tutuklulara verilen sağlık hizmetleri" hakkında bilgilendirme yapacak.

Salı ve çarşamba günleri Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı sonrasında yeniden çalışmalarına başlayacak Meclis'te, partisinin grup toplantısına katılarak konuşma yapacak.

Editör: Burak Hakkı Polat