TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank başıboş köpek sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Devlet Bahçeli basın toplantısında muhalefeti topa tuttu! Devlet Bahçeli basın toplantısında muhalefeti topa tuttu!

“Siyaset, neden yapılır? Çözüm üretmek için yapılır. Vatandaşın bir ihtiyacı varsa, bir sıkıntısı varsa bunu gidermek için yapılır. TBMM de madem millet iradesinin bir tecelligahı onun için TBMM’de de vatandaşın gündemindeki konuları gündemimize almamız ve çözümler üretmemiz lazım.” Diyen Varank, “Vatandaşın bizden kesin çözüm beklediği en önemli sorunlardan bir tanesi de sokaklardaki başıboş saldırgan köpekler. Maalesef bugün Türkiye’de artık aileler çocuklarını sokağa çıkarmaktan korkuyor. Yaşlılar sokaklarda yürümekten korkuyor. Türkiye’nin neresine gidersek gidelim vatandaşlarımızın gündeme getirdiği ilk konulardan bir tanesi, ‘Sayın Bakanım saldırgan sokak köpeklerine olacak? Parklara gidemiyoruz, yolda yürüyemiyoruz.’ oluyor. Onun için önümüzdeki dönemde inşallah biz bu sorunu TBMM gündemine getireceğiz.

 Bir açıklamam oldu. Dedim ki ‘Eğer saldırgan ve başıboş köpeklerle ilgili bir çözüm, TBMM’ye gelirse ben buna sonuna kadar destek vereceğim.’ Tabii ki bu meseleyi de siyasetin üstünde görmemiz lazım. Eğer sloganlarla tartışırsak burada netice alma şansımız yok. Çocuklar sokaklara çıkamıyorsa yaşlılar sokaklarda yürüyemiyorsa, insanlar hayatlarını kaybediyorsa artık bu sorunu Türkiye’nin gündeminden çıkarmamız lazım.

Bunu da nasıl yapacağız? Tüm tarafları bir araya getirerek yapacağız. Bilimsel çözümleri inceleyerek çözemeye çalışacağız. Dünya bu sıkıntıyı nasıl gidermiş? Medeni ülkeler nasıl çözümler bulmuş? Biz de aynı adımları atarak çözümü biz de Türkiye’ye kazandıracağız.” Açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi