Suç dünyasında genellikle erkeklerin egemen olduğu düşünülür oysa kadın mafyaların varlığı da hep bilinir. İşte detaylar…

MİLYARDER GANGSTER: GRISELDA BLANCO

1970’li ve 80’li yıllarda Kolombiya’dan ABD’ye kokain kaçırarak büyük bir servet elde etti.

Meşhur Medellín kartelinde üst sıralarda yer aldı ve bilinene göre 3 kocasının da öldürülmesini emretti.

Blanco, nadiren cinayet işlese de 2 binden fazla kişinin ölüm emrini verdiği söyleniyor.

Özellikle kaçakçıların kokaini saklamalarına olanak sağlayan bir tür kadın iç çamaşırı icat etti.

69 yaşındayken Kolombiya’da motosikletli bir adam tarafından öldürüldü.

Brigitte Bardot'tan Cumhurbaşkanına 'sokak köpekleri' çağrısı Brigitte Bardot'tan Cumhurbaşkanına 'sokak köpekleri' çağrısı

RAHİBE PING

Rahibe Ping, gerçek adı Cheng Chiu Ping olan bu kadın, Çince’de “kaçakçı” anlamına gelen “yılanbaş” lakabıyla anılıyordu. Manhattan Çin Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir insan kaçakçısı çetesinin elebaşıydı. Ping, Çin’den Amerika’ya 3 binden fazla yasadışı göçmeni kaçırdı. Bu göçmenler, seyahat için 30 bin dolar ödemesine rağmen çoğu 100 günlük meşakkatli yolculuktan sağ çıkamadı. Ancak 2000 yılında tutuklandı ve 2003’te ABD’ye iade edildi2014 yılında hapishanede öldü.

MARIA LICCARDI

1990’larda çoğu İtalyan gangster yakalanınca tüm iş kadınlara kaldığından Liccardi, tüm faaliyetlerin sorumluluğunu üstlendi; uyuşturucu kaçakçılığı, insan kaçakçılığı, fuhuş ve diğer çeşitli karlı ve yasa dışı uğraşlarla ilgili işleri organize etti.

STEPHANIE ST. CLAIR

Stephanie St. Clair, Yasaklama dönemi Harlemi'nde düşük gelirli insanlara yarış atlarında kumar oynama yolunu sağladı. Bununla birlikte insanlar St. Clair için koşucu ve koleksiyoncu olarak çalıştığından, diğer yerel işletmelerden daha fazla iş olanağı sağlıyordu. Ayrıca yüksek mahkemede yargılanırken polis memurlarının önlemeleri gereken suçları önlemeyip rüşvet aldıklarını ortaya çıkardı.

Editör: Haber Merkezi