Türk futbolunun önemli kulüplerinden biri olan Bursaspor, Türk futboluna kazandırdığı isimlerle tanınan oyuncuları Volkan Şen, Sercan Yıldırım ve Serdar Aziz gibi futbolcuların yetişmesinin yanı sıra, 2009-2010 sezonunda şampiyonluk elde ederek Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden altı takımdan biridir. Bir süredir maddi zorluklarla karşılaşan kulüp, ödenmeyen borçlar nedeniyle transfer yasağı ile karşı karşıya ve kapanma riski var.

Galatasaray'dan ayrılacak isimleri tek tek açıkladı Galatasaray'dan ayrılacak isimleri tek tek açıkladı

Bursaspor Başkanı Recep Günay, Bursa yerel basınına yaptığı açıklamada “Kulübün geleceğini kurtarmaya çalışıyoruz. UEFA’ya, CAS’a, TFF’ye şikayetlerde bulunduk. Kamuoyu yapalım da Bursaspor camiası güçlü olarak TFF karşısında dik dursun. Onların vereceği karar kulübün yaşamasına veya kapanmasına neden olacak. Önümüzdeki hafta karar belli olur. Bursaspor camiası büyük olursa bu karar kulübümüzün lehine çıkar” ifadelerini kullandı.

Günay şunları söyledi:

“Onlar da bunu biliyor ve burunlarından kıl aldırtmıyor. Tahta kolay açılmayacak. Yasal ve ekonomik yönlerden başvurular yaptık. Bu bir günde çözülecek bir şey değil. O kadar çok birikmiş ki iki günde nasıl halledeceksin? Açık ve net söyleyeyim, önümüzdeki evraklara göre neden kulübün kapanmak istediği ortada. Bursaspor’un yaşama şansı sıfır. Yasal olarak bir ceza alınmış. Para olarak da çözemezsiniz. Bu cezayı hukuksal yönden kaldırmaya çalışıyoruz. 2 dönem değil 3 dönem cezamız var. Hatta daha fazlası da var. Puan silme cezası ile ilgili de teklif yaptık ve anlaştık. Eğer bu durumu kapatırsak puan silmeyi kapatıyoruz. Biz bunlarla uğraşıyoruz.

Kulübün geleceğini kurtarmaya çalışıyoruz. UEFA’ya, CAS’a, TFF’ye şikayetlerde bulunduk. Kamuoyu yapalım da Bursaspor camiası güçlü olarak TFF karşısında dik dursun. Onların vereceği karar kulübün yaşamasına veya kapanmasına neden olacak. Önümüzdeki hafta karar belli olur. Bursaspor camiası büyük olursa bu karar kulübümüzün lehine çıkar.”