CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalarda eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirdi. Özel, Cumartesi Anneleri'nin 27 Mayıs 1995'ten beri Galatasaray Lisesi önünde toplandığını belirterek, "25 Ağustos 2018'de Süleyman Soylu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kriminal ve karanlık bakanı olarak, Cumartesi Anneleri'nin 700. eylemine saldırdı ve orantısız güç kullanarak o eylemi dağıttı. O tarihten bu yana Galatasaray Meydanı annelere kapalı. Her hafta anneleri tutukladılar, akşam saldılar. Soylu yılmadı, anneler yılmadı, Soylu utanmadı, anneler bir adım geri durmadı" dedi.

Süleyman Soylu'nun Yanıtı
Süleyman Soylu, Özgür Özel'in eleştirilerine sosyal medya hesabından yanıt verdi. Soylu, paylaşımında şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel 29 Ekim'de görüşecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel 29 Ekim'de görüşecek mi?

"Özgür Özel bey. Yaptırdığınız makyaj operasyonları yetmiyor, akıl operasyonu da lazım ancak onun da çaresi yok. Bir önceki başkanınız da aynı iftiraları söyleyerek 'Ortak' kumpasınızla gitti. Esas patronunuzdan kurtulabilirseniz, Allah'a şükür biz buradayız… Bu arada cezaevindeki bilumum PKK DHKPC'li kriminal olmayan! terörist arkadaşlarınızı da unutmayınız."

Tartışmanın Arka Planı
Cumartesi Anneleri, 27 Mayıs 1995'ten beri İstanbul Galatasaray Lisesi önünde toplanarak kayıplarının akıbetini sormak için eylemler yapıyor. 25 Ağustos 2018'de, Cumartesi Anneleri'nin 700. buluşmasına polis müdahalesi olmuş ve eylem orantısız güç kullanılarak dağıtılmıştı. O tarihten sonra Cumartesi Anneleri'nin Galatasaray Meydanı'nda toplanması engellenmişti. Özgür Özel, bu müdahaleyi ve sonrasındaki uygulamaları eleştirerek Süleyman Soylu'yu hedef aldı.

Süleyman Soylu'nun Özgür Özel'e verdiği yanıt, siyaset arenasında geniş yankı buldu. Soylu'nun suçlamaları ve Özel'in eleştirileri, iki siyasi figür arasındaki gerilimi artırdı.

Editör: Burak Hakkı Polat