İYİ Parti Genel Başkan Adayı Tolga Akalın adaylık sürecini anlattı İYİ Parti Genel Başkan Adayı Tolga Akalın adaylık sürecini anlattı

Milli Savunma Bakanı Akar, "Kardak kahramanları" olarak bilinen Deniz Kuvvetleri Komutanlığının seçkin birliği SAT personeliyle bir araya geldi. Bakan Akar, "(Doğu Akdeniz'deki gelişmeler) Hadlerini ve boylarını aşarak bize ders vermeye kalkanlar var. Bunları kabul etmemiz mümkün değil" dedi. Bakan Akar ayrıca, ''Biz hür doğduk hür yaşarız. Cumhuriyetimiz ve bağımsızlığımız için mücadelemiz hazırız. Ama bizim tercihimiz siyasi çözümlerdir.'' dedi.

SAT timlerinin gerçekleştirdikleri tatbikatı takip eden Akar, Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin, "Hadlerini ve boylarını aşmak suretiyle bize ders vermeye bize yol göstermeye kalkanlar var. Bunları kabul etmemiz mümkün değil." dedi.

Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile İzmir’deki ziyaretleri kapsamında Güney SAT Grup Komutanlığında inceleme ve denetlemelerde bulundu.