Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, Sözcü TV’den İpek Özbey’e önemli açıklamalarda bulundu.

Eşinin son gününü anlatan Ayşe Ateş şunları söyledi: Büyük kızım hepimizden erken evden çıkıyordu. O çıktı. Sonra biz uyandık. Sinan’la birlikte kahvaltı yaptık. Sinan hepimizden bir saat kadar sonra evden çıkardı. Her sabah olduğu gibi Zeynep’le saklambaç oynadı. Sonra evden çıktık. O gün ona sarılmadığım için pişmanım. Keşke son kez sarılsaydım. Sadece Zeynep’e sarıldı ve çıktık evden.

Öğleden sonra iki civarı üst üste telefonlar gelmeye başladı. İşte arkadaşlar aradı nerdesin diye. Yeğenler arasdı yenge nerdesin diye. Anladım bir terslik olduğunu. Onunla birlikte vurulan dayısının oğlu Selman’ı aradım. Selman açmadı. Başşka bir arkadaşı açtı. Hastanede olduklarını söyledi. Hastaneye gidince anladım zaten. Büyük bir kalabalık vardı hastanenin önünde öyle anladım.

İPEK ÖZBEY: “Anladım” ifadenizin altında başka şeyler de var. Siz tehdit altındaydınız. Çok mütevazi bir hayat sürüyorsunuz ama tehdit altındaydınız. Kimden ve neden tehdit alıyordunuz?

AYŞE ATEŞ: Bunu tehdit edenlere sormak lazım. Sinan’ı neden tehdit olarak görüyorlardı. Görevi bıraktığı andan itibaren itibarsızlaştırma politikası güttüler Sinan’a karşı, Ülkü Ocakları mensupları tarafından yöneticileri tarafından.

İPEK ÖZBEY: Birinin ayağına mı bastı Sinan Ateş.

AYŞE ATEŞ: Güçlü bir karakterdi. Güçlü bir duruşu vardı. Çalmadı, çırpmadı, dürüsttü. Eline pek çok kez fırsat geçmişti. İstese milyoner de olurdu.

İPEK ÖZBEY: Sinan Ateş ülkücüydü, siz de öylesiniz. Tehdit aldığı dönemlerde savunduğu ideolojiden şüphe etti mi? Ben neden bunlarla aynı yolda yürüdüm, dediği oldu mu hiç?

AYŞE ATEŞ: Tabii ki. Bu iftiraları neden atıyorlar diye üzülüyordu tabii.

…………………….

İPEK ÖZBEY: Hayali neydi? Bir siyasi partinin başına geçmek istiyor muydu?

AYŞE ATEŞ: İlla şu olsun diye bir hayali yoktu. Arayış içinde değildi. Ama olursa hayır da demezdi. Bunlardan önce iiy bir hoca olmak istiyordu. Profesör olmak istiyordu mesela. Maddi ve büyük hayallerimiz yoktu. Kızlarımızla dünyayı gezmek istiyordu.

………………………

İPEK ÖZBEY: Aynı ideolojiye sahip olduğunuz insanlara karşı hayal kırıklığınız var mı?

AYŞE ATEŞ: Taabii ki. Evet biliyoruz diyip susan insanlara karşı hayal kırıklığım var. Ben sadece adaletin yerini bulmasını istiyorum Ben kızlarıma babanızın katilleri yakalandı demek istiyorum

Kızlarım korkuyor. Özellikle küçük kızım. Arabaya binince kapıları kilitlememizi istiyor. Geceleri cam kenarına yaklaşamıyor. Karanlıkta mutfağa gidip su alamıyor.

…………………..

İPEK ÖZBEY: Siz korkuyor musunuz?

AYŞE ATEŞ: Sinan’ı Ankara’nın göbeğinde öldürdüler. AKP Genel Merkezi’ne birkaç km uzaklıkta bir mesefe. Bu çok büyük bir cesaret. Tabii ki buna cesareti olan insanlardan korkuyorum.

…………………..

AYŞE ATEŞ: İddianamenin bu kadar sürede hazırlanmaması tabii ki beni ürkütüyor. Delillerin ortadan kaldırıılacak mı diye düşünüyorum.

"Filistin halkının özgürlük mücadelesi her zeminde desteklenmeli" "Filistin halkının özgürlük mücadelesi her zeminde desteklenmeli"

………….

Ben artık bu yükü taşıyamıyorum. Ben devletimi yanımda görmek istiyorum. Ben basın açıklamamda sayın cumhurbaşkanına seslenmiştim. Onun bu vebalin altına gireceğini düşünmüyorum. Mutlaka bana yanıt verecek.

İPEK ÖZBEY: MHP’den beklemiyor musunuz?

AYŞE ATEŞ: Hayır ben onlardan hiçbir şey beklemiyorum.

İPEK ÖZBEY: Size, sizce katil kim desem söylemeyeceksiniz biliyorum. Ama evinizde otururken, çevrenizle konuşurken katilin kim olduğunu biliyor musunuz?

AYŞE ATEŞ: Evet tabii ki. Her şey açıkça ortada. Bunu ben de söylemiyorum. Ben kim olduklarını biliyorum ama nasıl söyliyim. Çünkü orda değildim. Olayı görmedim. Nasıl söyliyim. Bunu hakimler savcılar söyleyecek.

İPEK ÖZBEY: Sinan Ateş’in İYİ Parti ile bağlantısı var mıydı?

AYŞE ATEŞ: Sinan pek çok insanla görüşürdü. AKP’li CHP’li de arkadaşları vardı. Herkesle görüşürdü.

İPEK ÖZBEY: Ne olursa bu olay aydınlanır?

AYŞE ATEŞ: Dengelerin değişmesi lazım.