Ankara'nın Çankaya ilçesi Çukurambar semtinde, 30 Aralık 2022'de eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in suikastıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Olaydan 4 gün sonra, 3 Ocak 2023 tarihinde, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayan R.Ö. isimli bir kişinin, "Ankara ili Çukurambar semtinde partiden birisini vuracağız" şeklinde bir konuşmaya şahit olduğunu bildirdiği ortaya çıktı.

Brigitte Bardot'tan Cumhurbaşkanına 'sokak köpekleri' çağrısı Brigitte Bardot'tan Cumhurbaşkanına 'sokak köpekleri' çağrısı

İhbarın Detayları
R.Ö., 3 Ocak 2023 günü saat 14:40 civarında 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak Sinan Ateş'in öldürülmesi hakkında bilgi sahibi olduğunu ve bu bilgiyi soruşturmaya yardımcı olmak amacıyla paylaşmak istediğini söyledi. Bunun üzerine Cinayet Büro Amirliği'ne götürülen R.Ö., İstanbul'da iki ay önce bir kafede buluştuğu arkadaşı H.Y.'nin oturduğu masadaki arkadaşlarıyla sohbetine tanıklık ettiğini ifade etti.

R.Ö., bu kişilerin "Ankara ili Çukurambar semtinde partiden birisini vuracağız" dediklerini duyduğunu belirtti. Ancak konuşma sırasında herhangi bir parti isminin zikredilmediğini de ekledi. Sinan Ateş cinayetinin işlenmesinden iki gün sonra haberlerde öldürülen kişinin Sinan Ateş olduğunu ve katilin İstanbul'dan geldiğini duyduğunda kafede duyduklarını hatırladığını anlattı.

Savcılığın İhbarı Değerlendirmemesi
İhbarın ardından savcılık, R.Ö.'nün ifadesine başvurmadı. Ancak Cinayet Büro Amirliği tarafından hazırlanan tutanak soruşturma dosyasına eklendi. Bu durum, soruşturmanın daha geniş çaplı bir şekilde ele alınması gerektiği yönünde eleştirilere neden oldu. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede de bu ifadeler yer almadı.

Editör: Burak Hakkı Polat