Kısa Dalga’da yayınlanan köşe yazısında gazeteci Sedat Bozkurt, “İyi Parti’nin dağılmanın eşiğinde olduğunu” yazdı.

Yazısının başında kulis haberciliğini açıklayan Bozkurt, şunları yazdı: “Kulis haberciliği gazeteciliğin bir koludur. Gazetecinin, kamuya aktardığı, haber olan bilgiye bizzat kendisinin yaptığı tanıklıkla oluşturduğu gibi değildir. Tanıklardan ya da tanıkların aktardıklarından aldığı bilgiyi kendi birikim ve deneyim süzgecinden geçirerek aktardığı bilgidir. Gazetecinin buradaki bilgi birikimi ve deneyimi, kulis bilgisi ile dedikodunun da farkını ortaya koyar. Toptan gazeteciliğin koma haline girmesinin nedenlerinden birisi de son dönemlerde sıkça yaşadığımız, kulis adı altında kamuoyuna aktarılan dedikodu niteliğini geçemeyen bilgilerdir.”

Yazısının devamında Sedat Bozkurt şunları dile getirdi:

İYİ Parti dağılmanın eşiğinde

Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de yayımlandı Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de yayımlandı

Müsavat Dervişoğlu söylemlerindeki netlik ve keskinlikle partisini derleyip toparlayabileceğine ilişkin bir tablo yaratmıştı. Ama olmamış. Pek çok önemli isim partinin TBMM Grup dahil hiçbir toplantısına katılmıyor. Konya Milletvekili Ünal Karaman’ın da aralarında bulunduğu birkaç milletvekilinin AKP yolunda olduğu çok konuşuluyor. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Yeniden Refah’a gideceği uzun zamandır yalanlanmayan iddia olarak dolaşımda. Partiden ayrılacak isimler arasında Lütfullah Kayalar ve Nimet Özdemir de var. Bunları kısa süre içerisinde göreceğiz.

İyi Parti’de deprem bayramdan sonra yaşanacak. Koray Aydın kendisiyle birlikte hareket eden milletvekilleri ile İyi Parti’den istifa etme kararını tartışıyor. Hatta karar verdi bile denilebilir. Yani, İyi Parti’nin TBMM’de grup olarak kalabilmesi riskli bir hale geliyor. İyi Parti’deki bu dağılma ihtimaline karşın İyi Partiden istifa eden partinin kurucularından Yavuz Ağıralioğlu da yeni parti kurma çalışmalarını hızlandırdı. Ankara Yıldız’da bir bina tutuldu. Bu bina daha önce de Abdullatif Şener’in partisine ev sahipliği yapmıştı.

Recep Tayyip Erdoğan, yargıyı devreye sokarak Meral Akşener’e MHP’den ayrılarak kurdurduğu İyi Parti’yi, tekrar Meral Akşener ile siyaset sahnesinden siliyor. Bu parti ile Akşener, Erdoğan’a, İyi Parti milletvekillerinin ve parti yöneticilerinin bile haberi olmadan 2 cumhurbaşkanlığı seçimi kazandırarak bir görev yerine getirmiş oldu. (Mevcut sistem pratiğinde devlet eşittir Erdoğan olduğuna göre, her şey yerine oturuyor) 14 Mayıs seçimleri öncesinde anketlerdeki olumsuz sonuçlara karşın Erdoğan’ın rahatlığı AKP içindeki paniğin de tek nedeniydi. Rahatlığının nedenini artık herkes biliyor galiba.

Akşener’in bundan sonraki yol haritasının ne olacağını kestirmek aslında çok zor değil.”

Editör: Haber Merkezi