Sarıyer Santa Maria Kilisesi'ne düzenlenen saldırı ve sonrasında yaşanan olaylar, Türkiye'deki spor dünyasında da yankı buldu. İstanbul'daki kilise saldırısının ardından Beşiktaş'ın Barcelona'dan transfer etmeye çalıştığı 32 yaşındaki ön liberosu Oriol Romeu'nun transferi iptal oldu. Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Fransa'dan yapacakları iki transferin de son günlerde yaşanan olumsuz olaylar nedeniyle gerçekleşmediğini açıkladı.

Belözoğlu, yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, "Fransa’da iki oyuncuyla anlaştık. Fransa’daki en büyük gazeteler kilisede öldürülen bir insanın devamlı haberini yapıyor. Bir İngilizce öğretmeninin öldürüldüğüne dair haberler var. Ne yazık ki dezenformasyonla Türkiye aleyhine haberler yapıyorlar. Oyuncuların eşleri de etkileniyor. Türkiye ve Ankara’nın ne kadar güvenli bir yer olduğunu bilseler burayı tercih ederler. Fransa’daki iki oyuncuyla net anlaştık ama olumsuzluklardan dolayı eşleri gelmek istemedi. Saygı duyuyorum ama burayı bilseler seve seve gelirler" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat ise Oriol Romeu transferinin kilise saldırısı nedeniyle iptal olduğunu açıkladı. Arat, Barcelona Başkanı Laporta'ya yaptığı görüşmede, "Bana arkadaşın olarak bir iyilik yap ve Romeu’yu bize ver" dediğini belirtti. Ancak oyuncunun eşi, Türkiye ile ilgili haberlere bakarken kilise saldırısı haberini görüp transferden vazgeçti.

Göztepe Süper Lig’e yükselen ikinci takım oldu Göztepe Süper Lig’e yükselen ikinci takım oldu

Yaşanan olaylar, Türkiye'nin spor dünyasındaki imajını olumsuz etkileyerek transfer planlarını sekteye uğrattı.