Türkiye’de adaletin olmadığı kurumlardan olan Adliye’de Film senaryolarını aratan bir olay yaşandı. Duyanlar donup kaldılar

Geçtiğimiz günlerde Antalya Adliyesinde patlak veren bir olay herkesi şaşırttı. Adaletin izinin dahi bulunmadığı Türkiye adliyeleri, artık en baba film senaryolarına taş çıkartacak öykülere da sahne oluyor.

Gün geçtikçe vatandaşın adalete olan inancını sonlandırmayk için adeta çabalayan adalet sistemimiz, şimdi de en zehir hafiyeleri bile kıskandıracak olaylara ev sahipliği yapıyor

Antalya’da yaşanan bu olay, yargı dünyasının ne halde olduğunu da gözler önüne serecek cinsten.

Zeliha Özdemir isimli Adalet Meslek Yüksek Okulu mezunu genç kız, bütün adliyeyi parmağında oynatmayı başardı. Kendisini hâkim olarak tanıtan Özdemir, Antalya Adliyesinde bir savcıyı kendisine aşık ederek evlenmeyi de başardı. Uzun süre adliyede hâkim olarak muamele gören Özdemir’in yalanını yine savcı olan eşi ortaya çıkardı.

Polis soruşturmasında ortaya çıkan olayın kısa özeti şöyle:

Antalya Adliyesine “Adalet Bakanlığı Müfettiği olarak atandığını söyleyen Özdemir, çocuğunun hastalığı dolayısıyla göreve başlamadığını söyledi. Antalya Adliyesine arada bir uğrayan Özdemir, bekar hakim ve savcıları peşinden koşturmayı başardı. Nihayetinde Cumhuriyet Savcısı Alper Tunçer’den gelen evliliği kabul etti. Alper Tunçer ile mutlu bir evlilik sürdüren Özdemirin foyası yine yıllar sınra eş olan Savcı Tunçer tarafından ortaya çıkarıldı.

Alper Tunçer ile evlenmeyi başardı. Savcı Tunçer, HSK'ya eşinin adının atama listesinde neden olmadığını sorunca gerçek ortaya çıktı. Çünkü gerçek Zeliha Özdemir evlenmiş ve soyismi değişmiş ve böylece sahtekar Zeliha hanımın adı son atama listesinde olmadığını öğrenmiş oldu.

Bozdoğan-29 operasyonlarında son durum! Bozdoğan-29 operasyonlarında son durum!

Ve durumu polise bildiren savcı eş, sahtekâr karısının yakalanarak tutuklanmasını sağladı.

Bu arada Adalet Meslek Yüksek Okulu mezunu Özdemir’in ailesine de aynı yalanı söylediğini, Hukuk fakültesi mezunu olduğunu söylediği öğrenildi.

Cumhuriyet savcısı Tunçer ise sahte kimlikli eşine bir de boşanma davası açtı. Özdemir hakkında, "Resmi belgede sahtecilik ve kamu görevini usulsüz üstlenme" gibi suçlardan başlatılan soruşturma sürüyor.