Galatasaray, Belçikalı futbolcu Sacha Boey'in Bayern Münih'e transferinin resmiyet kazandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Yapılan açıklamaya göre, Sarı-kırmızılılar Boey'in bonservisiyle Bayern Münih'e transfer olduğunu duyurdu. Bu transferle Galatasaray, Boey'den 30 milyon euro net ve 5 milyon euroluk bonus elde edecek.

KAP'a yapılan açıklamada, "Profesyonel Futbolcumuz Sacha Boey'nin kesin transferi konusunda FC Bayern München AG ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre transfer gelirimiz net 30.000.000 Euro olup FC Bayern München AG, Şirketimize net 5.000.000 Euro tutarında şarta bağlı bonus ödeyecektir. Ayrıca futbolcunun başka bir kulübe transfer olması durumunda FC Bayern München AG gerçekleşmeyen şarta bağlı bonusların tamamını şirketimize ödeyecektir. Buna ek olarak iki tane hazırlık müsabakası düzenlenmesi konusunda anlaşılmış olup FC Bayern München AG, müsabakalar kapsamında gerçekleşecek kârın %50'sini Şirketimize ödeyecektir." denildi.

Trabzonsporlu Cihan Çanak jeneriklik golünden sonra “Bozkurt” işareti yaptı Trabzonsporlu Cihan Çanak jeneriklik golünden sonra “Bozkurt” işareti yaptı

Galatasaray resmi Twitter hesabından yapılan veda açıklamasında, "Beraber yaşadığımız tüm güzel anları, kazandığımız zaferleri ve mutlulukları her zaman hatırlayacağız! Kariyerindeki yeni yolculuğunda başarılar Sacha! Her şey için teşekkürler!" ifadelerine yer verildi.

Transfer sonrası Sacha Boey de açıklama yaparak, "Bu benim için bir hayalin gerçekleşmesi. Bayern gibi büyük bir kulüpte oynamak benim için bir onur. Yeni takımımı ve gelecekte bu harika oyuncularla oynamayı gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum." dedi.

Sacha Boey, 30 milyon euroluk bonservis bedeliyle Türkiye bonservis rekorunu kırdı. Önceki rekoru, 22 milyon 500 bin euro ile Cenk Tosun'a aitti. Boey'nin transferiyle birlikte Galatasaray, önemli bir maddi gelir elde etmiş oldu.


 

Editör: Burak Hakkı Polat