77 ilde “SİBERGÖZ-37” operasyonu 77 ilde “SİBERGÖZ-37” operasyonu

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Türkiye'de popüler bir eğlence programı olan Güldür Güldür Show'un bir skeci nedeniyle inceleme başlattıklarını duyurdu. Show TV kanalında yayınlanan bu skeç, özellikle sosyal medyada eleştiri konusu olmuştu.

Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gazilere dil uzatan bu insanları kınıyorum. Vatan ve bayrak için canını, bedenini feda eden Gazilerimize yapılan saygısızlık kabul edilemez. Ulvi Gazilik mertebesini parayla kıyaslayacak kadar şuursuz, hadsiz sözlerin yer aldığı yayın ile alakalı inceleme başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

Skecin yayından önce kanal yönetimi tarafından incelendiğini belirten Show TV ise şu açıklamayı yaptı: "Sosyal medyada eleştiri konusu yapılan Güldür Güldür skecinde yer alan ifadeler, kanal yönetimimizin yayın ön izlemesi neticesinde, program yapımcısı ile de mutabık kalınarak yayınlanmaya uygun görülmediğinden Show TV ekranlarında yayınlanmamıştır."

Güldür Güldür Show da yaşanan bu gelişme üzerine bir açıklama yaparak, skecin toplumsal ve kültürel değerleri eleştiren bir karakterin parodisi olduğunu belirtti. Ayrıca, yaşanan yanlış anlamadan dolayı gazilere özür dilediklerini ve söz konusu skeci yayından kaldırdıklarını ifade etti.