Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı yeni bir karar, Resmi Gazete'de yayımlandı ve bu karar çerçevesinde pek çok bakanlık ve kurumda atama ve görevden alma işlemleri gerçekleştirildi. İşte karar kapsamında dikkat çeken bazı değişiklikler:

MASAK ve Milli Piyango İdaresi'ne Yeni Atamalar:

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda Muhasebat Genel Müdürlüğüne Nazmi Zarifi Gürkan, Risk Analizi Genel Müdürlüğüne Nuray Serdaroğlu Erbil, Kamu Sermayeli Kuruluş ve İşletmeler Genel Müdürlüğüne Muhammet Faruk Aykut, Teftiş Başkanlığına Kaan Kasım, MASAK Başkanlığına Hasan Kaymak, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğüne Ekrem Candan atanmıştır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda Yapılan Atamalar:

Çorum'da karakol komutanı trafik kazasında şehit oldu Çorum'da karakol komutanı trafik kazasında şehit oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne Birol İnceciköz, Telif Hakları Genel Müdürlüğüne Erkin Yılmaz, Sinema Genel Müdürlüğüne Birol Güven atanmıştır. Ayrıca, Düzce, Kastamonu, Samsun ve Sinop'un İl Kültür ve Turizm Müdürlerinin atanmaları gerçekleştirilmiştir.

Sağlık Bakanlığı'nda Yapılan Atamalar:

Sağlık Bakanlığı'nda Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Başkanlığına Asım Hocaoğlu, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne Osman Kan, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne İlhan Hatiboğlu, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Celal Şahin, Teftiş Kurulu Başkanlığına Davut Eker, Strateji Geliştirme Başkanlığına Engin Karabaş atanmıştır.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda TCDD Genel Müdürü Değişikliği:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda TCDD Genel Müdürlüğüne Veysi Kurt atanmıştır.

11 İle Yeni Müftü Atamaları:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Çanakkale, Edirne ve Erzurum Bölge Müdürü pozisyonlarına yeni isimler atanmıştır. Ayrıca, 11 ile yeni müftü ataması gerçekleştirilmiştir.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda Görevden Almalar:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Kandemir, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Aydındağ, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdür Yardımcıları Bayram Arı ve Sami Sarıyıldız görevden alınmıştır. Tarım ve Orman Bakanlığı'nda Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcıları Maruf Aras ve Mustafa Uzun, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Yardımcıları Murat Alp ve Abdullah Ekin görevden alınmıştır.