Katie Price kendi belgesel dizisini yayınlayacak Katie Price kendi belgesel dizisini yayınlayacak

G20 zirvesinde konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'Kuzey Akım'a yönelik saldırıyı devlet terörü olarak nitelendirdi.

Kuzey Akım'a ilişkin açıklamalarında Putin şu sözlere yer verdi:

Rakipleri ortadan kaldırmak ve avantaj elde etmek için haksız rekabetçi mücadele yöntemleri kullanılmaktadır. Özellikle sadece ulaşım ve lojistik zincirlerinin, uluslararası yerleşim kanallarının tahrip edilmesini değil, aynı zamanda devlet terörü eylemlerini de kastediyorum. Baltık Denizi'nin dibine döşenen Kuzey Akım Doğalgaz Boru Hattı bunun bariz bir örneğidir.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden The Washington Post, Hollanda istihbaratının, Ukrayna'nın Türk Akım boru hattına saldırmayı planladığını ve saldırının raporunu 2022 yılında ABD'ye sunduğunu belirtiğini öne sürmüştü.

Kaynaklara göre Kurmay Albay Çervinski, saldırının koordinatörü olarak sahte kimliklerle bir tekne kiralayan altı kişilik ekibe destek sağladı.

26 Eylül 2022'de üç patlama, Baltık Denizi altından Rusya'dan Almanya'ya doğalgaz taşıyan Kuzey Akım 1 ve 2 boru hatlarında büyük sızıntılara neden oldu. Saldırıdan sonra 4 bağlantıdan sadece 1'i çalışır halde kaldı.

Kaynaklara göre, Çervinski emir-komuta zincirinden bağımsız hareket etmedi ve saldırıları kendisi planlamadı. Habere göre Çervinski üst düzey Ukraynalı yetkililerden emir alıyordu; onlar da en üst düzey Ukraynalı askeri yetkili General Valeri Zalujni'ye rapor veriyordu.

Editör: Haber Merkezi