Polonya'da bugünden itibaren yürürlüğe giren yeni trafik yasasıyla, 1,5 promil üzeri alkollü olduğu tespit edilen tüm sürücülerin araçlarına el konulacak. Bu yasa kapsamında, herhangi bir trafik kazasına karışan ve yapılan kontroller sonucunda kanında 1 promil ve üzeri alkol tespit edilen sürücüler ile kazaya karıştıktan sonra olay yerini terk eden sürücülerin araçlarına el konulacak.

Yasaya göre, alkollü sürücünün yakalandığı araç kendisine ait değilse, sürücüye aracın değerinde para cezası verilecek. Ancak, alkollü kullanılan araç kaza nedeniyle kullanılamaz hale gelirse, araca el konmak yerine sürücüye aracın mevcut değerinde para cezası ödemesi gerekecek.

Polonya'da halihazırdaki yasalara göre 0,2 ile 0,5 promil arasında alkollü olduğu belirlenen sürücülerin ehliyetine el konulurken, 2.500 zloti (20.000 TL) para cezası uygulanıyor. Promil seviyesinin 0,5'i aşması durumunda ise verilen para cezası 5.000 ile 60.000 zloti (40.000 ile 490.000 TL) arasında değişiyor. Aynı zamanda ehliyetine el konulan ve 15 ceza puanı uygulanan sürücüler hakkında ayrıca dava açılıyor. Bu yeni yasa ile trafik kazalarının daha da azaltılması hedefleniyor.

ABD'de 3 ülkeye askeri yardım paketi onaylandı ABD'de 3 ülkeye askeri yardım paketi onaylandı

Polonya'da her gün 255 kişinin alkollü şekilde trafiğe çıktığı istatistiklerle belirtiliyor. Geçtiğimiz yıl, polis ülke genelinde gerçekleştirdiği kontrollerde 90.000'den fazla alkollü sürücü tespit ederken, bu yıl başından itibaren neredeyse 13.000 alkollü sürücü yakalandı.