İran’ın terörizmi yaya politikasının en somut örgütü olan Haşdi Şabi adlı terör grubu bir yandan Irak politikasında etkin olurken diğer yandan da zaman zaman ABD ve koalisyon güçlerinin hava saldırılarına uğrayarak ağır kayıplar veriyor.

Türkiye’nin bütün uyarılarına rağmen PKK ile ittifak kuran ve Irak’ın Sincar bölgesinde PKK’lı teröristleri kendi kadrosunda gösterip hepsini maaşa bağlayan örgüt, Türkiye’nin de terör örgütü listesinde yer aldı.

Türkiye’Nin bu kararısndan sonra Örgüt PKK ile ilişkilerini resmi olarak kesmiş fakat fiili durumda bir değişiklik olmamıştı. Bunun üzerine Türkiye, Sincar bölgesine operasyonlar yapmış, PKK ve Haşdi Şabi örgütleri kayıplar vererek kaçmışlardı.

Dün ise bu terörist yapılanmanın Suriye Sınırına yönelik insansız hava araçları ile saldırı düzenlendi bilgisi alındı.

Bölge kaynakları SİHA’Ların ABD’ye ait olduğunu ileri sürerken, ulaştığımız Haşdi Şabi askeri sözcüsü ise kayıplarının olmadığını ve bu saldırı ile ilgili kesinlikle konuşmama kararı aldıkları cevabını verdi

AK Partili başkanın makam aracı kaza yaptı: Yaralılar var AK Partili başkanın makam aracı kaza yaptı: Yaralılar var

ABD’nin terör listesinde olan örgüt, PKK ile olan ilişkilerinde dolayı da Türkiye’nin de listesine girmiş bulunuyor.

Türkiye’nin yaptığı istihbarat çalışmalarında, dün operasyon yapılan üsten, Suriye PKK’sı olan YPG’ye lojistik yardımı yapıldığı tespit edilmişti. Oysa Türkiye, Irak’ın kuzeyi ile Suriye hattına yönelik yaptığı operasyonlarda PKK lojistiğinin önünü tamamen kesmek olduğu biliniyor. Ve bu operasyonlarda bunun yüzde 100’e yakın oranda başarıldığı belirtiliyor. Kuzey Irak ve Sincar bölgesinde tutunamayan PKK’nın Haşdi Şabi kontrol bölgelerinden Suriye’ye silah, cephane ve lojistik malzemeleri taşıdığı tespit edilmişti.

Terör uzmanları Haşdi Şabi’ye yönelik son operasyonun Türkiye tarafından yapıldığı ihtimalinin çok daha yüksek olduğunu belirtiyorlar