Erdoğan ve Özel görüşmesinde neler konuşulacak? Erdoğan ve Özel görüşmesinde neler konuşulacak?

Van'da DEM Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının Adalet Bakanlığı tarafından geri alınması, siyasi arenada büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi. Van İl Seçim Kurulu'nun aldığı şaşırtıcı kararla, belediye başkanlığı AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuya ilişkin sert tepkisini dile getirdi. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim gecesi yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak, "Seçim sonuçlarına saygılı davranacağını ifade eden bir konuşma yapmıştı. Ben bu konuşmayı önemsedim. Orada öyle konuşup da sonra rakibinin üç katı kadar oy alan bir büyükşehir belediye başkanı varken ona tuzak kurup ikinci olana mazbatayı vermeye rezaletine kalkışırlarsa söylediği bütün sözler hükümsüz hale gelmiş olur" dedi.

Özel'in açıklamaları devamında, "Temyiz kağıdını almış, memnu hakların iadesi hallolmuş, aylarca kampanya yapmış. Cuma akşamı saat 16.55'te, Diyarbakır'dan gidip bir başvuruyla bunu iptal ettirmek, Van halkının iradesini hiçe saymak, ona pusu kurmaktır" şeklinde konuştu.