Ankara'da "Kaplanlar" olarak bilinen suç örgütünün lideri Ayhan Bora Kaplan, 8 Eylül 2023'te Almanya'ya gitmek üzereyken Esenboğa Havalimanı yolunda yakalandı. Soruşturma kapsamında 28 kişi tutuklanırken, 61 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. Bu operasyonun bir ayağı da emniyete sıçradı ve bazı polislerin suç örgütüyle bağlantılı olduğu iddia edildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 3 polis müdürü ve 1 komiser gözaltına alındı. Daha sonra Serdar Sertçelik'in yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılmasıyla ilgili olarak 3 sivil ve 1 komiser daha gözaltına alındı ve gözaltı sayısı 8'e çıktı.

Özgür Özel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Süleyman Soylu’nun dokunulmazlığının kaldırılmasının şart olduğunu ifade etti. Özel, "Gelecek oy birliğiyle karma komisyondan geçecek ve dokunulmazlığı kaldırılacak. Sonra yargı önünde bildiği her şeyi anlatacak ki bu olay gerçekten çözülebilsin," dedi.

Müsavat Dervişoğlu’ndan Dışişleri’ne çağrı! Müsavat Dervişoğlu’ndan Dışişleri’ne çağrı!

15 Temmuz ve Süleyman Soylu’nun Rolü

Özel, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Meclis’te yaşananları hatırlatarak, Süleyman Soylu'nun davranışlarına dikkat çekti. "15 Temmuz gecesi muhataplarımızı aradık, Meclis'in açılması gerekir, gelirler burayı sararlar meclisi ele geçirmiş olurlar meclisi açıp buradan direnelim dedik. Döndük dolaştık Meclis'e gittik, ikinci konuşmayı ben, üçüncü konuşmayı Mehmet Muş, Erhan Akçay, sonra Bekir Bozdağ konuştu. O sırada bizim yanılmıyorsam Levent Gök konuştu. Süleyman Soylu da orada oturuyor. Ben Süleyman Bey konuşsun dedim. O zaman Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı kendisi. Kalktı geldi, kürsüye ve Meclis Başkanı'na dedi ki, benim zamanım geldi arkadaşlarla TRT önünde buluşacağım gençlerle dedi," ifadelerini kullandı.

Özel, Soylu’nun kayıp silahlar ve Kaplan ekibi ile bağlantılı olabileceğini ima etti. "Sonra Soylu'nun TRT önüne gittiği, kayıp silahlar konusunda TRT önünde buluştuğu birtakım sivil kişilere silah dağıttığı tartışmaları yapıldı. O kişilerin Kaplan'ın ekibi olduğu ortaya çıktı. Kaplan, korsan CD, torbacı, gasp falan ve Soylu ile randevulaşma. Sonra bu kişilerin Ayhan Bora Kaplan ekibi olduğu ortaya çıktı. Belli bir süre sonra Soylu İçişleri Bakanı oluyor ardından da Soylu'nun tartışmalı süreci," dedi.

“Soylu Yargılanmazsa Olayın Üstü Kapanır”

Özel, Ayhan Bora Kaplan’ın himaye edildiğine dair iddiaların ciddi olduğunu belirterek, Süleyman Soylu’nun yargılanmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. "Eğer bu soruşturma dört başı mamur yürüyecekse Soylu hakkında bir fezleke hazırlanacak, gelecek, oy birliği ile karma komisyondan geçecek, dokunulmazlığı kaldırılacak, yargı önünde bildiklerini anlatacak ki bu olay gerçekten çözülebilsin. Soylu’nun dokunulmazlığını kaldırmazsanız ve Yüce Divan önüne çıkarmazsanız zaten bu olayın en önemli kısımlarından bir tanesinin üstü kapalı kalır," ifadelerini kullandı.

Editör: Burak Hakkı Polat