Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, laiklik ilkesinin Anayasa'ya girişinin 87. yıldönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Özel, mesajında "Laiklik ilkesinin Anayasaya girişinin 87'nci yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinden, Cumhuriyet devrimlerinden ve laiklik ilkesinden asla vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu mesaj, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyanet Akademisi Başkanlığı 1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Merasimi'nde yaptığı şeriat açıklamalarına yanıt niteliği taşıyor. Erdoğan, "İslam'ın hayata dair kurallarının bütününü temsil eden şeriata düşmanlık, esasında dininin bizatihi kendisine husumettir" ifadelerini kullanmıştı.

Özgür Özel ise Erdoğan'ın bu sözlerine yanıt verirken, "Şeriat dediğin kurallar 'pozitif hukukun yerinde olsun' dersen iyi düşün... Hırsızlığın cezasının ne olduğunu biliyorsun. Uygulanırsa bir tane parmağın, elin, dilin kalmaz senin dilin... O yüzden şeriat, saltanat diyip kendisine son halife diye slogan attırdığın kimsenin kafasını karıştırma" şeklinde konuştu. Özel, aynı zamanda gündemi saptırmaya yönelik suni tartışmalara katılmama çağrısı yaparak, ülkenin temel sorunlarına odaklanma çağrısı yaptı.

Özgür Özel açıkladı! Erdoğan ile hangi konuları görüşecekler? Özgür Özel açıkladı! Erdoğan ile hangi konuları görüşecekler?