Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, bir dizi programa katılmak üzere İzmir’e geldi. Özel, ilk olarak CHP İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti. Daha sonra Kültürpark'taki İzmir Sanat Başkanlık Çalışma Ofisinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüştü. Özel’in son durağı Ege Belediyeler Birliği oldu. Burada, il yönetim kurulu üyeleri, il disiplin kurulu üyeleri, ilçe belediye başkanları ve büyükşehir belediye meclis üyelerini tebrik etti. Ziyarette İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da hazır bulundu.

Özel, Ege Belediyeler Birliği’nin yönetimini kazanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ege Belediyeler Birliği 1986 yılında İzmir'de kurulan, 1996'da merkezi Manisa'ya taşınan bir birliktir. Birliğin tekrar Manisa'ya taşınması gibi bir niyet yok. CHP'nin Ege'de tüm belediyeleri kazanması bizler için mutluluk verici. Cumhuriyet Halk Partisi, sadece kıyılara sıkışmış bir görüntüden çıkıp Ege'deki tüm belediyeleri kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Türkiye genelinde belediyelerin %65'ini yönetiyoruz,” dedi.

AK Partilileri ve MHP’lileri Ötekileştirmeyeceğiz

Özel, belediyeler birliğini herkesin gücü nispetinde imkanlardan yararlanacağı bir yönetim anlayışı ile yöneteceklerini belirterek, “AK Partilileri, MHP'lileri de ötekileştirmeden bu imkanları herkesin gücü nispetinde elde etmesini sağlayacağız,” dedi.

Ekonomik Sorunlara Dikkat Çekti

Dışişleri'nden Yemen açıklaması Dışişleri'nden Yemen açıklaması

Bayramda artan otobüs fiyatlarından ve hububat fiyatlarından bahseden Özel, “İzmir ile İstanbul arasında geçen bayramdan bu bayrama otobüs bilet fiyatlarının tam 2 kat arttığını üzülerek takip ediyoruz. Hububat fiyatlarında bu yıl verilen buğday fiyatının maliyeti olan 11 liranın altında olması doğru değil,” ifadelerini kullandı.

Emeklilerin Durumu ve Asgari Ücret

Özel, emeklilerin zor durumda olduğunu belirterek, “Emekli ikramiyesi ilk verildiğinde 24 kilo kıyma alırken bugün 5,5 kilo kıyma alabiliyor. En düşük emekli maaşı bugün cılız bir kurbanlık bile alamıyor. Asgari ücrete de enflasyon oranında güncelleme bekliyoruz. Haziran ayında ciddi adımlar bekliyoruz,” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek’in Açıklamaları

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Ege Belediyeler Birliği seçimlerinde başkan seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada, “Ege Planlama Ajansı'nı hep birlikte kurmak, belediyelerimizin sorunlarına, dertlerine ve planlarına öncülük etmek öncelikli görevlerimiz arasında olacak,” dedi.

Toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

Editör: Burak Hakkı Polat