Bakan Yerlikaya: Maalesef şehit sayımız beş oldu Bakan Yerlikaya: Maalesef şehit sayımız beş oldu

Hükümetin asgari ücret hakkında bir zam açıklaması bulunmazken, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel asgari ücret zamları hakkında çok net söylemlerde bulundu. Partisinin Edirne İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Özel, il başkanlığı önündeki kalabalığa seslendi. Konuşmasında, "Önümüzdeki günlerde Edirne'de parti yönetiminde bir tasarrufta bulunacağız. O günden itibaren Edirne'de hep beraber genç başkanımıza, kadın başkanımıza, partimize sahip çıkacağız. Heyecanlandınız, alkışladınız, desteklediniz, arkamızda durdunuz ve biz Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında girdiğimiz ilk seçimleri yerel seçimleri 47 yıl sonra birinci parti olarak tamamladık. Şimdi Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının ilk genel seçimleri geliyor. Başkanımın elinde bir anahtar var. O anahtar Edirne Belediyesi kapısının ya da kasasının ya da o anahtar Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Atatürk'ün partisinin iktidarının anahtarı. Bu sebeple hep beraber Edirne'yi dürüst, çalışkan, tasarruflu, halkı koruyup kollayan; emeklisine, emekçisine, çiftçisine, esnafına sahip çıkan projelerle başkanımız yönetecek. Biz Filiz Başkan'ın arkasında olacağız, ona sonuna kadar destek olacağız. Burada hep birlikte bu baba ocağına da Atatürk'ün emanetine de sahip çıkacağız. Baba ocağının tapusu ne CHP'lilerde ne bende, ne Kemal Bey'de vardı ne İsmet İnönü'de... Baba evinin tapusu bir kişiye kayıtlı. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Şimdi artık hep beraber toplanacağız. Hep beraber birleşeceğiz ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni önce iktidar yapacağız, sonra sonuncusu gibi çiftçiye 'Al ananı da git' diyen değil; 'Çiftçi, köylü milletin efendisidir' diyen bir cumhurbaşkanımız olacak.
Bundan sonra esnafımıza da sahip çıkacağız, emeklimize de emekçimize de. Tabii iktidar olunca bambaşka şeyler olacak. Mesela emekli maaşı bu AK Parti geldiğinde 1,5 asgari ücretti. Hiç ellemese, dokunmasa, karışmasa bize emeklimiz 26 bin TL alacaktı. Sistemi değiştirdi, şimdi 10 bin TL alıyor. Geldiğimizde önce bir asgari ücret, sonra 1,5 asgari ücret yapacağız.
Bu desteklemelerin her bir tanesini kanun nasıl yazıyorsa öyle vereceğiz. Yüzde 1'i milli gelirin, destekleri olacak, bunlar binde 2'sini veriyorlar. Yani çiftçiye 5 vereceğine 1 veriyor. Çiftçinin de yüzü gülecek, emeklinin de gülecek, asgari ücretlinin de gülecek ama bunun olması için önce iktidar olmamız lazım. Onun için belediye başkanlarımıza sahip çıkacağız. Sonra partimize sahip çıkacağız." ifadelerini kullanan Özgür Özel, kalabalık tarafından uzun süre alkışlandı. 

Editör: Haber Hergün