CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinde başarı elde eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın geleceğe yönelik potansiyelini değerlendirdi. Sabah yazarı Yavuz Donat'a konuşan Özel, 2028 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İmamoğlu ve Yavaş ikilisinden birini aday göstereceklerini belirtti. Özel, "Şu anda takımda iki forvet var... Biri Mansur Yavaş, diğeri Ekrem İmamoğlu" şeklinde ifade ederek, yeni dönem için hazırlık yaptıklarını vurguladı.

Milletvekillerinin lüks harcamaları Erdoğan'ı kızdırdı: Ayrıca bir uyarıda mı bulunmam gerekiyor? Milletvekillerinin lüks harcamaları Erdoğan'ı kızdırdı: Ayrıca bir uyarıda mı bulunmam gerekiyor?

Kendisini teknik direktör olarak nitelendiren Özel, adaylığa kapılarını kapattığını ve "Maçın son dakikasında bir penaltı kazanıldığında, teknik direktör, 'Bırakın ben atacağım' demez... En formda oyuncusuna attırır." şeklinde konuştu. Belediye başkanlarının kendi aralarında işbirliği yapacaklarını ve başarılı projelere imza atacaklarını belirten Özel, yeni dönemin eski siyasi taktiklerden uzak olacağını vurguladı.

Ayrıca, Özel, yeni dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu isteyeceklerini ve eski siyasi kutuplaşma anlayışını terk edeceklerini ifade etti. "Bayram günü Sayın Cumhurbaşkanı'nı arayacağım. Bayramını tebrik edeceğim. Sonrasında kendilerine bazı şeyler söyleyeceğim. Fakat... Nezaketten ve makamlara saygıdan asla ve asla taviz vermeyeceğiz." diyen Özel, yeni dönemin diyalog ve işbirliği odaklı olacağını belirtti.