Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirledi. Dün gerçekleşen CHP Parti Meclisi toplantısında Cemil Tugay'ın adaylığı onaylandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İzmir adaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dışişleri'nden Yemen açıklaması Dışişleri'nden Yemen açıklaması

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'ya konuşan Özel, "İzmir ve ilçelerindeki belediye başkan adaylarımızın yaş ortalaması 62’ydi, 46’ya indi. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. 9 ilçede kadın adayımız var, bunu da çok önemsiyorum" ifadelerini kullandı.

Özel, İzmir için belirlenen aday listesini şahsen detaylı bir şekilde çalıştığını ve 15 gündür bu konuda yoğun bir çaba harcadığını belirtti. "Dün aralıksız 22 saat İzmir konusunu değerlendirdim. Bana 6 arkadaşım yardım etti. Pek çok dengeyi gözettik; kadın, yaş, liyakat gibi... Onun dışında Ağrılı, Elazığlı, Konyalı, Tuncelili, Ereğlili başkanlar var" dedi.

Ayrıca, Karşıyaka Belediye Başkan adayı Behice Yıldız İşçimenler Ünsal hakkında konuşan Özel, "Karşıyaka’ya çok uzun zaman sonra ilk kez bir Karşıyakalı aday koyduk. Karşıyaka adayımızın dedesi, Karşıyaka Spor Kulübünü kuran isimlerden" ifadelerini kullandı.
 

Editör: Burak Hakkı Polat