CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesi, 6 Şubat depremlerinde şehrin büyük zarar görmesine rağmen tepkilere neden oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu tercihinin nedenini "Kırsaldan acayip oy alıyor. Alternatif bulamadık. Çok uğraştık, dört kez ölçtük. Her seferinde CHP'nin gösterebileceği, en çok oy alan aday o oluyor." diyerek savundu.

Yavaş İmamoğlu'nun yüzüne telefon mu kapattı? Yavaş İmamoğlu'nun yüzüne telefon mu kapattı?

Hatay'da yaşanan depremin ardından şehirdeki yıkımlar ve sorumluluklar konusunda Lütfü Savaş'a yönelik tepkiler, aday gösterilmesini eleştiriye açtı. CHP lideri Özgür Özel, yapılan anketlerde Savaş'ın kırsal kesimden önemli oy aldığını, alternatif aday bulma konusunda zorlandıklarını belirtti. Tarihi bir karar verdiklerini ifade eden Özel, "Her seferinde CHP'nin gösterebileceği, en çok oy alan aday o oluyor." şeklinde konuştu.

Açıklamada, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının belirlenmesinde partinin yetkili organlarının inceleme yaptığı ve Lütfü Savaş'ın geri çekilme durumunun söz konusu olmadığı ifade edildi. Özel, Lütfü Savaş'ın deprem sonrasında Hatay'da büyük acılar yaşandığını ve bu yaraların sarılması konusunda gereken fedakarlığı gösterdiğini vurguladı.

Editör: Burak Hakkı Polat