Türkiye'nin seçkin yer bilimcilerinden biri olan Prof. Dr. Naci Görür, 31 Mart yerel seçimlerinde iki farklı partiden kendisine başkan adaylığı teklifi geldiğini açıkladı. Candaş Tolga Işık'ın programında yapılan açıklamada, İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için, CHP'nin ise Elazığ Belediye Başkanlığı için Görür'e teklifte bulunduğu ortaya çıktı.

Tarihte bugün; 27 Nisan Tarihte bugün; 27 Nisan

Görür, tekliflere ilişkin, "İstanbul Büyükşehir'i İYİ Parti teklif etti. Elazığ Belediye Başkanlığı'nı CHP etti. Teklifler oldu. Çok teşekkür ederim. Beni onore ettiler" ifadelerini kullandı. Ancak, Candaş Tolga Işık'ın "Kabul etmediniz mi?" sorusuna Görür, siyasi duruşunu vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu:

"Kabul edip etmemek değil benim yoluma yöntemime inancıma ters. Ben partiler dışı siyaset dışında olmalıyım ki beni AK Parti de dinlesin CHP de dinlesin, MHP'de dinlesin. Beni takip edenlerin önemli bir kısmı AK Partili, MHP'li. Yazıyorlar bana 'Hocam Allah senden razı olsun' diye. Ben bir partinin adamı olabilir miyim yani? Naci Görür olarak bir oyum var o ayrı. Ama biz bu deprem belasını bu ülkenin başından def edeceksek Türkiye Cumhuriyeti olarak, hükumetiyle, muhalefetiyle, siyaseti bu işin dışında bırakmamız gerekiyor."