Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adıyaman'da düzenlenen 'Depreme Dirençli Kentler' sempozyumunda yaptığı konuşmada, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Adıyaman'ın deprem riskine dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu. Görür, Adıyaman'ın Bitlis Zağros Bindirme Kuşağı'nın başlangıcında olduğunu ve 6 Şubat depremleri sırasında bu kuşağın stres biriktirdiğini belirterek, "Deprem olma periyodu 50 seneye çekildi" dedi.

Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklamaları şu şekilde:

Sinan Ateş cinayetini çeteye rapor eden fotoğraf: Kuryeden "görev tamam" pozu! Sinan Ateş cinayetini çeteye rapor eden fotoğraf: Kuryeden "görev tamam" pozu!

"Adıyaman'ın kuzeyinden geçen büyük bir levha bulunmaktadır ve bu levhalar sürekli hareket etmektedir. Adıyaman levha sınırına çok yakın bir yerde yerleşmiştir. Dolayısıyla bu fay, Doğu Anadolu Fayı muhakkak zamanı geldiğinde deprem üretir. Adıyaman kendi depremini yaşamadı. Siz komşunun depremini duydunuz. Bu Doğu Anadolu Fayı kırıldığı için sizde yakın olduğunuz için duydunuz. Yakınsınız diye sizi de yıktı. Deprem olduğu zaman, bir fay kırıldığı zaman içindeki enerjinin yüzde 20'sini kırılmamış faylara veya komşu faylara transfer eder. Bu fay kırıldığında tam 5 milyon ton dinamitin aynı anda patlamasına denk gelen enerjiyi açığa çıkarttı. Muazzam bir enerji. Şimdi bu enerjinin önemli bir kısmı hemen yakınında olan Bitlis Zağros Kuşağı'na yüklendi. Bu kuşakta deprem olma periyodunu öne çekti demektir. Yani 300-500 sene sonra deprem üretecekken, ekstra bir enerji yüklendiği için belki de 50 seneye çekti."