İYİ Parti'nin yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, ilk grup toplantısında duygusal bir açılış yaparak önceki liderleri Meral Akşener'e teşekkür etti. "Ben sadece bir makamı, kürsüyü, koltuğu devralmadım. Bir bayrak teslim aldım" diyen Dervişoğlu, parti içindeki tartışmalara son verilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrılan eski parti üyelerine seslenerek, "İYİ Parti dün olduğu gibi bugün de sizindir. Gelin küslükleri sonlandıralım ve mücadelemize devam edelim" dedi.

Devlet Bahçeli'den cezaevinden çıkan Çetin Doğan'a eleştiri Devlet Bahçeli'den cezaevinden çıkan Çetin Doğan'a eleştiri

Dervişoğlu, iktidar eleştirilerinde de bulunarak, ülkenin ekonomik ve sosyal koşullarına dikkat çekti ve yeni Anayasa tartışmalarına tepki gösterdi. Mevcut iktidarın Anayasa'ya uymadığını belirten Dervişoğlu, "Yeni Anayasa tartışmalarının asıl amacı Erdoğan için yeni bir adaylık yolu açmaktır" ifadelerini kullandı. Yeni Anayasa'nın Türk milletinin ihtiyaçlarına değil, Erdoğan'ın siyasi ikbaline odaklandığını savundu ve partisinin bu tartışmalara katılmayacağını belirtti.

Ayrıca, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianameye de tepki gösteren Dervişoğlu, "16 ay süren bir soruşturmanın neticesi 146 sayfalık bir hatır senedi. İddianame değil, hukuk tarihimizin çamur belgesi" şeklinde konuştu.