AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Başakşehir Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı'ndan sonra basın mensuplarının sorularına yanıt verdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'vaatlerin kopyalandığı' eleştirisine cevap veren Kurum, "Kopya çekilecek bir iş yok" dedi ve İmamoğlu'nu kendi işine bırakacaklarını ifade etti.

Temel Karamollaoğlu genel başkanlığı bırakıyor Temel Karamollaoğlu genel başkanlığı bırakıyor

Kurum'un açıklamaları şu şekilde:

"Kopya karşıdan çekilir. Kopyayı bir kağıda yazarsınız, oradan çekersiniz. Lisedeyken küçük kağıtlara yazardık. Oradan kopya çekiyorduk. İstanbul’da şöyle geriye dönüp baktığınızda kopya çekilecek bir iş yok."

"10 metro ihalesinin 3'ünü iptal ettirdiler, yapmadılar. Var olan metro hattının temeline, şaftına hafriyat döktüler. Geçmişte kopya çekilecek bir iş yok. Kopya çekmek istiyorsa gelsin buraya baksın. Bu şehir nasıl yapılmış, nasıl inşa edilmiş baksın. Söyleyecekleri bir iş, söyleyecekleri bir eser olmadığı için hep gündemi nasıl değiştiririm anlayışıyla algı ve gündem değiştirme çabalarını biz 5 yıldır gördük."

Murat Kurum, İmamoğlu'na yönelik, "Ekrem Bey'i kendi kendine bırakıyoruz. Kendisiyle uğraşan, kendisiyle mücadele eden ve rakibinin de kendisi olduğunu düşündüğüm bir belediye başkan adayımız. O yüzden biz kendi işimize bakacağız. Ona da kendi alanında başarılar diliyoruz" yanıtını verdi.