Moskova'da bulunan Crocus Hall isimli konser salonuna gerçekleştirilen terör saldırısı, en az 139 kişinin hayatını kaybetmesine ve 180 kişinin yaralanmasına neden oldu. Saldırıyı gerçekleştiren 4 terörist, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak yargılanacak. Rus yetkililer, saldırının ayrıntılarını aydınlatmak ve sorumlularını adalet önüne çıkarmak için soruşturmayı derinleştiriyor.

Teröristlerin tutuklanmasının ardından yapılan soruşturmada, saldırının 73 dakika sürdüğü tespit edildi. Rusya Soruşturma Komitesi Başkanı Alexander Bastrykin, soruşturmanın detaylarını paylaşarak teröristlerin eylem anından itibaren kronolojik olarak izlendiğini açıkladı. Saldırganlar, yerel saatle 18.54'te Crocus Belediye Binası'na giderek saldırıyı gerçekleştirdi.

Kral III. Charles'tan gelinine jest Kral III. Charles'tan gelinine jest

Bastrykin'in verdiği bilgiye göre, teröristlerin yanlarında getirdikleri plastik bidonlarda benzin bulunuyordu ve binayı ateşe vermek için saldırıyı gerçekleştirdiler. Saldırının başlangıç saati 19.58 olarak belirtilirken, teröristlerin binanın lobisine girerek herkesi hedef alarak ateş açtıkları ifade edildi. Teröristler, saat 20.11'de konser salonundan ayrılarak olay yerinden uzaklaştılar.

Bu kanlı saldırının 73 dakika boyunca devam etmesi, güvenlik güçlerinin müdahale süresi ve etkinliği konusunda soru işaretlerini beraberinde getirdi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı ve saldırının süresi, polisin müdahale stratejisi ve hazırlıklarının gözden geçirilmesini gerektirecek kadar büyük bir trajediye işaret ediyor.