Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın Suriye'de PKK/YPG terör örgütü elebaşıyla görüşmesine sert tepki gösterdi. PKK/YPG'ye verilen destekle ilgili olarak yapılan açıklamada, "ABD’nin, DEAŞ’la mücadele bahanesiyle PKK/YPG/SDG terör örgütüne desteği devam etmektedir. Bir terör örgütüyle başka bir terör örgütü kullanılarak mücadele edilemez. Yani, terörle mücadele teröristlerle yapılmaz. Dost ve müttefik ülkelerden beklentimiz; PKK/YPG/SDG terör örgütüne yapılan yardım ve desteğin durdurulması ve terörle mücadelemize samimi destek verilmesidir." denildi.

İzmir'de acil iniş yapan helikopterle ilgili de bilgi veren kaynaklar, meydana gelen olayla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "İzmir'de acil iniş yapmak zorunda kalan helikopterin, periyodik ve uçuş öncesi bakımlarının eksiksiz yapıldığı belirtilmiştir. Meydana gelen olayla ilgili görevlendirilen Hava Kuvvetleri Komutanlığı kaza kırım ekibi tarafından ön inceleme yapılmış olup, nihai teknik raporun tahkikat sonrası açıklanacağı ifade edilmiştir."

Milli Savunma Üniversitesi'nde eğitim alabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartının hatırlatılmasının ardından kaynaklar, "Herhangi bir somut bilgi belge olmadan bunları tartışmak yersizdir." dedi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in yaptığı son açıklamadaki terörle mücadele vurgularına yönelik sorulara cevap veren kaynaklar, "Amacımız bölgenin terörden arındırılması, hudut güvenliğinin sınır ötesinden sağlanması ve ülkemizin huzurunun muhafaza edilmesidir. Bu kapsamda Sn. Cumhurbaşkanımızın çizdiği çerçeve ve Sn. Bakanımızın ifade ettiği perspektifte mücadelemiz kararlı şekilde devam edecek." ifadelerini kullandı.

Gazze için yola çıkan Hava Kuvvetleri uçaklarıyla ilgili sorulara da yanıt veren kaynaklar, "İhtiyaçlar ve talepler doğrultusunda hareket ediyoruz. Uygun yer ve zaman planlamasına göre yardımları ulaştırıyoruz." şeklinde bilgi verdi.

Mehmetçik'ten PKK'ya ağır darbe! 32 terörist etkisiz hale getirildi Mehmetçik'ten PKK'ya ağır darbe! 32 terörist etkisiz hale getirildi

Son olarak, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in IKBY Başkanı ve Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı ile gerçekleştirdiği görüşmelere dair kaynaklar, "Her iki görüşmede de terör örgütü ile ortak mücadele ve hudut güvenliği konuları ele alınmıştır. Irak ile terörle mücadele konusu başta olmak üzere halihazırda devam eden iş birliği faaliyetlerimiz bulunmaktadır. Bu görüşmelerin önümüzdeki dönemde terörle mücadelemize olumlu katkı sağlamasını bekliyoruz." açıklamalarını yaptı.