MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin yazılı açıklama yaparak MHP'nin seçim sürecine dair değerlendirmelerde bulundu. Yıldız, MHP'nin 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 2 büyükşehir, 27 il, 103 metropol ilçe, 344 ilçe, 331 belde olmak üzere toplam 807 yerde yer aldığını belirterek, seçimlerin batı demokrasilerine örnek olacak şekilde şeffaf, açık ve güvenli bir ortamda gerçekleştiğini dile getirdi.

Milletvekillerinin lüks harcamaları Erdoğan'ı kızdırdı: Ayrıca bir uyarıda mı bulunmam gerekiyor? Milletvekillerinin lüks harcamaları Erdoğan'ı kızdırdı: Ayrıca bir uyarıda mı bulunmam gerekiyor?

Yıldız, MHP'nin bu seçimlerde 8 il, 25 metropol ilçe, 89 ilçe, 98 belde olmak üzere toplam 220 belediye başkanlığı kazandığını ifade ederek, seçimlerin tüm bilgilerinin YSK ve ilgili kurumlar tarafından kamuoyu ile paylaşıldığını vurguladı.

Açıklamasının devamında, MHP'nin aldığı oy oranları ile ilgili olarak gerçek dışı haberlerin yapıldığını savunan Yıldız, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin oy oranlarının özellikle DEM’in oy oranının altında gösterilmesi için kimlerin gayret gösterdiği tarafımızca bilinmektedir" ifadelerine yer verdi.

Seçim sonuçlarının hesaplanmasında İl Genel Meclisi sonuçlarına göre oy oranlarının dikkate alındığını belirten Yıldız, Yüksek Seçim Kurulu verilerine göre AK Parti'nin yüzde 32,16, CHP'nin yüzde 23,19, MHP'nin yüzde 16,62, DEM'in yüzde 7,89, YRP'nin ise yüzde 6,5 oy aldığını aktardı.