Milliyetçi Hareket Partisi'nin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Türkiye'nin dünya sahnesindeki pozisyonunu ve uluslararası ilişkileri değerlendirdi. Özdemir, özellikle Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleşen terör saldırısına ve Avrupa'nın Ukrayna politikalarına dikkat çekti.

Özdemir, "Bu terör saldırısından sonra da bazı Avrupa ülkelerinin, yine komşumuz olan, kardeş ülke olan Ukrayna'ya farklı yönde destek vermeleri, belli ki bu savaşın daha da fazla kızışmasına sebebiyet verecektir." ifadesiyle Avrupa'nın Ukrayna'ya yönelik politikalarını eleştirdi.

Konuşmasında Türkiye'nin uluslararası alandaki konumunu güçlendiren unsurları vurgulayan Özdemir, özellikle savunma sanayisindeki ilerlemelerin ülkenin etkisini artırdığını belirtti. Türkiye'nin artık dünya siyasetinde daha etkili bir rol oynadığını söyleyen Özdemir, ülkenin liderliğinin devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Hoşça kal Meral Akşener Hoşça kal Meral Akşener

Ayrıca, İsrail'in Gazze'de sivil katliamlarını da eleştiren Özdemir, "Her ne olursa olsun mazlumun sesi olmaya devam edip zalimin karşısında yıkılmaz set olmayı sürdürecektir." diyerek Türkiye'nin bu tür zulümlere karşı duruşunu vurguladı.

Programa MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, MHP İl Başkanı Seyit Demirezen, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.