MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 12 Mart tarihini hatırlatarak, Doğan Avcıoğlu'nun çıkardığı ve Hasan Cemal'in Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendiği Devrim Gazetesi etrafında toplanan solcuların demokrasiyi oyalama düşüncesiyle gerçekleştirdiği darbe girişimini vurguladı. Yıldız, darbe hazırlığının 9 Mart'ta Mahir Kaynak'ın ihbarıyla ortaya çıktığını ve 32. Hükümete muhtıra verildiğini belirtti. Ayrıca, darbe yanlısı subayların tasfiye edildiğini vurgulayarak, o dönemde alınan tedbirleri anlattı.

Feti Yıldız'ın açıklaması şu şekilde:

"Bugün 12 Mart,

Doğan Avcıoğlu'nun çıkardığı, Genel Yayın Yönetmenliğini Hasan Cemal’in yaptığı Devrim Gazetesi etrafında toplanan solcular, maceracı bir takım genç subayla anlaşarak, demokrasinin bir oyalamaca olduğu düşüncesiyle darbe yapmak istemişlerdi.

Darbe hazırlığı 9 Mart’ta Mahir Kaynak’ın ihbarıyla ortaya çıkmış, 3 gün sonra da 32. Hükümete muhtıra verilmiş, darbe yanlısı subaylar tasfiye edilmişti.

Uğur Dündar'dan Erdoğan-Özel görüşmesi için dikkat çeken yorum Uğur Dündar'dan Erdoğan-Özel görüşmesi için dikkat çeken yorum

O Yıllarda, cuntaların, darbecilerin peşinde koşan sözüm ona demokratik devrimciler, bugün de terör örgütlerinin peşinde koşmaktadır.

O gün, bugün o mahallede değişen bir şey yok."