Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde, MHP'nin belediye başkan adayı Halil İbrahim Bişkin'in aracına gece saatlerinde silahlı bir saldırı gerçekleşti. Olay, ilçeye bağlı Topal Dede Türbesi yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, Bişkin ve beraberindeki üç kişi, Türbe ziyareti sonrası araçlarına dönerken kimliği belirsiz kişiler tarafından tüfekle ateş açıldı. Silahlı saldırıda tüfekten çıkan saçmalar aracın camı ile kaportasına isabet ederken, olayda yaralanan olmadı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Saldırıyı haber alan MHP Kırıkkale İl Başkanı Murat Abalı da olay yerine gelerek, Bişkin'e geçmiş olsun dileklerini iletti.

Milletvekillerinin lüks harcamaları Erdoğan'ı kızdırdı: Ayrıca bir uyarıda mı bulunmam gerekiyor? Milletvekillerinin lüks harcamaları Erdoğan'ı kızdırdı: Ayrıca bir uyarıda mı bulunmam gerekiyor?

Olay sonrası MHP Kırıkkale İl Başkanı Murat Abalı, durumu değerlendirerek, "Seçim çalışmalarımıza devam ederken üzücü bir olayla karşılaştık. Bugün başkanımız türbede dua etmeye çıktığı esnada iki aracın takip etmesi, sonrasında dua edip namaz kıldıktan sonra yola çıktıklarında araçların sıkıştırmaları neticesinde bir olay meydana geldi." ifadelerini kullandı. Abalı, olayın ciddiyetini vurgulayarak, "Tamamen öldürmeye teşebbüs gibi gözüküyor incelediğimiz zaman, öngörümüz bu." dedi.

Bişkin ise yaşananları şu şekilde aktardı: "Topal Dede Türbemize gelip burada şükür namazı eda ettik. Son gün sıkıntısız bir şekilde bu işi aşacağız diye dualar okudum burada. Türbeden çıkarken iki araç bize yaklaştı. Fakat araç bize çok yaklaşmadan geri dönüş yaptı. Yolda aracı biri durdurdu. Geçerken araçtan inenleri gördüm. Dedim acaba niye iniyorlar? Acaba resmimizi filan mı çekeceklerdi? O esnada bir silah sesi geldi."

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.