İsrail polisinin Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik uyguladığı şiddet her geçen gün artıyor. Mescid-i Aksa'daki olaylarla ilgili son gelen görüntüler, yaşananların boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

9-10 Mayıs'a denk gelen Kudüs Günü nedeniyle Mescid- Aksa'ya baskın çağrısında bulanan Fanatik Yahudileri engellemek için Kıble Mescidi'nde nöbet tutan Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etti.

İsrail güçlerinin, Kudüs’te Filistinlilere yönelik şiddeti ve müdahalesi artarak devam ediyor. İsrail güçleri, sabah saatlerinde Mescid-i Aksa’da bulunan Filistinlilere bir kez daha müdahale etti. Mescid-i Aksa’da ibadet eden saldıran İsrail güçleri, gerçek mermi göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullandı. İsrail güçlerinin müdahalesinde en az 200 Filistinli yaralandı. Filistin Kızılayı, yaralılar yüzünde ve gözlerinde ciddi yaralanmalar meydana geldiğini açıklarken İsrail güçlerinin, sağlık ekiplerin yaralıları tahliye etmek için bölgeye girmelerine izin vermediğini açıkladı.

Harem-i Şerif'in bazı noktalarına barikatlar kuran Filistinliler, Harem-i Şerif'ten ayrılmayacaklarını dile getirerek sık sık "Canımız kanımız sana feda Aksa" sloganı attı.

Filistinliler, İsrail polisinin müdahalesine taş atarak karşılık verirken, İsrail polisinin Harem-i Şerif'teki saldırısı devam ediyor. Filistin Kızılay Cemiyeti, 10 kişinin yaralandığını aralarından üç kişinin ise hastaneye sevk edildiğini duyurdu.

Satanizm operasyonunda 261 kişi gözaltına alındı Satanizm operasyonunda 261 kişi gözaltına alındı

Diğer yandan bazı çalışanlarının Mescid-i Aksa'ya girişinin engellendiğini aktardı.

Fanatik Yahudiler, İsrail'in Doğu Kudüs'ü işgal ettiği 1967'deki Altı Gün Savaşının yıl dönümünü İbrani takvimine göre "Kudüs günü" olarak kutluyor.