Memleket Partisi'nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Burak Hasar, Ankara'da düzenlenen bir basın toplantısında hükümeti eleştirerek, ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Hasar, "Ülkede yaşam şeklimize müdahale ediliyor olması, laiklikten sürekli uzaklaşıyor olmamız, Atatürk ilke ve inkılaplarının alenen yokedilmeye çalışılması, neden olunan toplumsal yozlaşma, kutuplaşma, hukukun ve yargının siyasallaşması, eğitimin niteliksizleşmesi, ekonominin dip yapması, kadına şiddet ve çocuk istismarının tavan yapmış olması, kevgire dönmüş hudutlarımız, kaçıp giden doktorlarımızla hazin bir memleket tablosu. Bu tablonun tek mimarı Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan” dedi.

Erdoğan ve Biden’ın görüşmesi ertelendi: Neden ertelendiği belli oldu Erdoğan ve Biden’ın görüşmesi ertelendi: Neden ertelendiği belli oldu

Hasar, aynı zamanda 22 yıldır iktidarda olan hükümete yönelik eleştirilerde bulunarak, muhalefeti "alternatif olamamakla" suçladı. "Halka inanmayan, halka inmeyen, halkın sorunlarını çözümlemeyen, sadece Erdoğan karşıtlığı üzerinden kadük politikalar oluşturan, halkına sürekli yalan söyleyen" ifadelerini kullandı. Ayrıca, CHP'den Memleket Partisi'ne geçen Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın adaylığının CHP tarafından engellendiğini iddia etti.

Mansur Yavaş'ın reklam bütçesini açıklaması üzerine ise CHP'nin ABB Başkan adayı Mansur Yavaş'a çağrıda bulunan Hasar, "Az israf, el insaf Mansur Yavaş. Kendisini, reklam bütçesini açıklamaya davet ediyorum" dedi. Projeleri arasında Ankara'nın logosunu değiştirmek de bulunan Hasar, "Seçilmesi halinde Esenboğa Havalimanı'na metro yapacağını" belirtirken, Ankara'da ortaöğretim ve lisans eğitimi alan öğrencilere ücretsiz ulaşım sağlama sözü verdi. Ulaşım sorununa dikkat çeken Hasar, "Ulaştırma sorununun yeni yollar ve kavşaklarla çözülemeyeceğini savunan Hasar, "Dolayısıyla biz, elimizdeki yolları düzelteceğiz" dedi.