Yerel seçimlere iki hafta kala AK Parti’nin kötü sonuçlar alacağının belli olduğu ve Erdoğan’ın Mehmet Şimşek’e “emeklilerle ilgili bir şey yapamaz mıyız” diye sorduğu ve Şimşek’in “hayır” cevabını verdiği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel 29 Ekim'de görüşecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel 29 Ekim'de görüşecek mi?

İktidara yakın Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, AKP’nin oy kaybedeceği ve birçok ili kaybedebileceği, seçimlere son iki hafta kala belli oldu. Bu sebeple, bazı parti yöneticileri ve milletvekillerinin, kötü gidişata dur demek amacıyla Erdoğan’a bazı adımlar atma önerisinde bulunduğu öne sürüldü.

Bunun üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçimlere az bir süre kala Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüğü ve “Mehmet Bey, emeklilerle ilgili bir şey yapabiliyor muyuz?” sorusunu yönelttiği ileri sürüldü. Konu hakkında, Mehmet Şimşek’in Erdoğan’a olumsuz cevap verdiği iddia edildi.

AKP yöneticileri ve milletvekillerinden bazıları, akrabalarını bile sandığa gitme noktasında ikna etmekte zorlandıklarını iletti ve partideki toplantılarda, “AK Parti’nin 11 milyondan fazla üyesi var, her bir üye bir kişiyi bile ikna etse, 22 milyon oy almamız gerekirdi. Ama AK Parti’nin bu seçimde aldığı oy 16,3 milyon” değerlendirmesi yapıldı.

Editör: Haber Merkezi