Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Az Önce Konuştum programında İYİ Parti'nin Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın usulsüzlük ve ihaleye fesat karıştırma iddialarıyla ilgili "İhaleye fesat karıştırmak konusunda onun tecrübesi çoktur şimdilik o kadarını söylüyorum. Cengiz Topel Yıldırım geldi benden Mamak Belediye Başkanlığını istedi. Bizde vermeyince bu sefer bütün televizyonlara sadece Mansur Yavaş’ı karalamak için gidiyor. Ruh sağlığını kaybetmiş bu arkadaş." diyerek yanıt vermesi programda masaya yatırıldı.

Yavaş'ın sözlerinin ardından İYİ Parti'nin Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım, tv100 yayınına bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Cengiz Topel Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

"22 ARALIK'TA AYLİN NAZLIAKA İLE GÖRÜŞTÜK"

Ben randevu talep edip hiçbir liderle görüşmedim. Bu sürecin gelişimi şöyle: Aralık ayının ikinci ya da üçüncü haftasında sayın Aylin Nazlıaka beni aradı. 'Başkanım görüşebilir miyiz' dedi. Bunun üzerine 22 Aralık'ta Nazlıaka ile görüştük. Burada siyasetten konuştuk. Kendisine hayırlı olsun dedim. Görüşmemizi bitirdik.

"ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞTÜRMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ"

11 Ocak'ta tekrar Nazlıaka ile görüşme yaptık. Nazlıaka beni Özgür Özel ile görüştürmek istediğini söyledi. Nazlıaka 'biz ayrı ayrı olduğumuzdan ziyade birlikte olduğumuzda başarılı oluruz' diyor. Bunun üzerine Özgür Özel ile görüşürüm dedim. Buna hayır demenin doğru olmayacağını düşündüm.

"14 OCAK'TA NAZLIAKA BENİ ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞTÜRECEĞİNİ SÖYLEDİ"

14 Ocak'ta Nazlıaka 'beni Özgür Özel ile görüştüreceğini' bana mesaj olarak yazdı. O mesaj duruyor. Bunun üzerine 15 Ocak pazartesi günü CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkanlık makamınde ben, Nazlıaka ve Özgür Özel sohbet ettik. Ben "Ömer Lütfü Avşar'dan bana Mansur Yavaş'tan randevu al" talebinde bulunmadım.

"MANSUR YAVAŞ SİZİ ARAYACAK, YARIN GÖRÜŞECEĞİZ" DİYE MESAJ ATIT

17 Ocak çarşamba gününün akşamında Nazlıaka beni arayıp 'Mansur Yavaş sizi arayacak, yarın öğleden sonra beraber görüşeceğiz' şeklinde mesaj attı. Bu mesajda bende var. Bu mesajdan sonra Nazlıaka'yı arayıp görüşme içeriğini sordum. Kendisi bu görüşmenin Özgür Özel'in talebi ve bilgisi dahilinde olduğunu söyledi.

"MANSUR YAVAŞ BENİ DAVET ETTİ"

18 Ocak perşembe günü saat 13.47'de belediye özel kaleminden aradım. 16.15'te müsaitliğim varsa Mansur Yavaş'ın beni makamına davet ettiğini söylediler. Bunun üzerine Nazlıaka'yı aradım. 16.15'te orada olacağımı söyledim. Yavaş ile 15-20 dakika sohbet edip ayrıldık.

Yardımcısı Semih Yalçın açıkladı! Bahçeli'nin videosu Erdoğan'a gönderme mi? Yardımcısı Semih Yalçın açıkladı! Bahçeli'nin videosu Erdoğan'a gönderme mi?

Topel'in açıklamaları üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka yayına bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Aylin Nazlıaka'nın açıklamalarından satır başları:

"YILDIRIM, ÇANKAYA'DAN BAŞLAYIP MAMAK'LA DEVAM ETTİ, KEÇİÖREN'DE OLABİLİR"

Aralık ayında kendisini aramış olduğum doğru bir bilgidir. Kendisiyle yaptığım görüşmenin çok detayına girmeyeceğim. Özetlemek gerekirse kendisi CHP Genel Merkezi'ne kırgın olduğunu söyledi. Ben de herkesi kucaklayan bir parti olduğumuzu söyledim ve kendisini Özgür Özel ile bir araya getirdim. Kendisi CHP'den belediye başkan adayı olmak istediğini açıkça ifade etmiştir. Birkaç ayrı yer saydı, Çankaya'dan başlayıp Mamak'la devam etti, Keçiören'de olabilir dedi.

"YILDIRIM, ETİMESGUT OLMAYINCA MAMAK OLABİLİR DİYE DÜŞÜNDÜ"

Ben de kendisini Mansur Yavaş ile görüştürme sorumluluğu hissetim. Mansur Yavaş ile son derece kısa bir görüşme oldu. Kendisi aday olmak istediğini lafı dolandırmadan ifade etmiştir, Mamak'ı orada ifade etmiştir. Etimesgut olmayınca Mamak olabilir diye düşündü. Yıldırım "Mamak'ta Cengiz Topel mahallesi var, benim ismimi taşıyan. Ben Mamak'ı kazanırım, Ankara'da da oylarımızı yükseltirim" dedi. Mansur Yavaş da başka bir adayın değerlendirmede olduğunu açıkça ifade etmiştir. Çok kısa süren görüşmenin ardından vedalaştık ayrıldık.

"İYİ PARTİ'DEN TEKLİF ALDIĞINI AMA BİZİ İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ"

Yıldırım ayrılırken, bunu söylemek istemezdim ama mecbur kaldığım için söylüyorum. Akşener'in özel kalemi Esma Hanım'dan gelen mesajı gösterdi. İYİ Parti'den teklif aldığını ama bizimle yürümek istediğini açıkça söyledi. Dolayısı ile kendisini dürüstlüğe davet ediyorum. Kendisi ben kaybettiren olmak istemiyorum demişti. Bu gidişle kaybettiren olmayacak ama kendisi kaybeden olacak.

"NAZLIKA BUNU HATIRLAMIYOR MU?"

Nazlıaka'nın sözleri üzerine Yıldırım "Nazlıaka kendi penceresinden güzel bir senaryo yazıp anlattı. Yavaş, bir ton hikayeler anlattığı sırada ben Yavaş'ın gözüne baka baka 'büyük ihtimalle İYİ Parti'den aday olacağım' dediğimi Nazlıaka hatırlamıyor mu?" dedi.

"YILDIRIM İYİ PARTİ'Yİ RÖLANTİDE TUTMUŞTUR"

Nazlıaka ise "Yıldırım bizden aday olmak istemiştir. Bu süreçte İYİ Parti'yi rölantide tutmuştur. Mansur Yavaş ile görüştüğünün bir gün öncesinde Esma Hanım'dan kendisine mesaj gelmiştir, o mesaja yanıt vermeyip rölantide tutmuştur. Önemli olan dürüst olmaktır.