Başkan Yavaş, iftar programında yaptığı konuşmada toplumu bir araya getirmenin ve ötekileştirmemek adına bir fark yaratmanın önemine vurgu yaptı. İftarın ardından yaptığı konuşmada, "Bizlerin bir farkı olmalı. Farkımız ötekileştirmemek olmalı. Hiç kimseyi ayırmamak olmalı. Bu özelliğimizle öne çıkarsak toplumu bütünleştiririz" dedi.

Yavaş, kutuplaşmanın önüne geçmenin yolunun herkesi kucaklamak olduğunu belirtti ve "Kutuplaştırmak isteyenlere ancak bu şekilde engel olabiliriz" diye ekledi. Belediye başkanlarının kaynakları israf etmeden gerçek ihtiyaçlara harcayacaklarını ve geçmiş belediye meclislerinde yapılanları halka şikâyet etmek yerine çözüm üreteceklerini ifade etti.

Ümit Özdağ, Ali Erbaş'a ateş püskürdü! Ümit Özdağ, Ali Erbaş'a ateş püskürdü!

Ankara'nın tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkarmak için çalışacaklarını söyleyen Yavaş, özellikle Ulus'tan başlayarak şehrin tarihi dokusunu restore edeceklerini ve Atatürk'ün emaneti olan Ankara'yı dünya başkentleriyle kıyaslanabilir bir hale getirmeye çalışacaklarını dile getirdi. "Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği bu Ankara'yı dünya başkentleriyle yakışır bir hale altı milyon Ankaralı el ele vererek en azından borcumuzu ödemeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

Kent Konseyi'nde bürokratlık yapmış, konusunda yetkin kişilerin katılımıyla bir meclis oluşturacaklarını ve bu meclisin karar alma süreçlerinde önemli bir rol oynayacağını belirten Yavaş, "Biz yine aynı şekilde ortak aklı daha da genişleterek daha önce bürokratlık yapmış, konusunda yetkin isimlerin de Kent Konseyi’ne dahil etmek suretiyle her konuda bir meclis yapıp, onların da akıllarından, tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz" dedi.