İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası yaşanan olaylarla ilgili olarak "Sahaya giren seyircilerle ilgili kimlik belirleme çalışmaları ve maç sonu yaşanan olaylarla ilgili soruşturma derhal başlatılmıştır" açıklamasını yaptı.

Trendyol Süperlig’in 30. Haftasında Trabzonspor evinde Fenerbahçe ile karşılaştı. Gergin ve gollü geçen maçı 3-2’lik skorla Fenerbahçe kazandı. Maç sonunda sporcu ahlakıyla bağdaşmayacak şekilde Fenerbahçeli futbolcular santrada galibiyet sevinci yaşamak istedi. Sahaya giren bir Trabzonsporlu taraftar ve ardından ona  eşlik eden başka taraftarlar yüzünden saha karışttı.

Fenerbahçe şampiyonluğa yaklaşıyor! Fenerbahçe şampiyonluğa yaklaşıyor!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından Trabzonspor - Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan saha olaylarına ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanı açıklamasında; "Bu akşam oynanan Trabzonspor Fenerbahçe futbol karşılaşması sonrası sahaya giren seyircilerle ilgili kimlik belirleme çalışmaları ve maç sonu yaşanan olaylarla ilgili soruşturma derhal başlatılmıştır. Spor, her şeyden önce centilmenliktir. Futbol sahalarında şiddet olaylarının yaşanması asla kabul edilemez. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir" ifadelerini kullandı.