Letonya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Artis Pabriks, Baykar Milli S/İHA Ar-Ge ve Üretim Tesisleri’ni ziyaret ederek Türk İHA ve SİHA’ları hakkında bilgi aldı. Ziyarette Bakan Pabriks’e, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar eşlik etti.

Azerbaycan, Ukrayna, Katar ve Polonya’nın ardından Letonya da Bayraktar TB2 SİHA’larıyla ilgileniyor. Letonya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Artis Pabriks ve beraberindeki heyet​​​​​​​, 7 Haziran 2021’de Baykar Milli S/İHA Ar-Ge ve Üretim Tesisleri’ni ziyaret ederek Türk SİHA’ları hakkında bilgi aldı. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Letonya heyetine İHA ve SİHA’larıyla ayrıntılı bilgi verdi.

Bayraktar TB2 SİHA’larının üreticisi olan Baykar’ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Letonya Savunma Bakanı Sayın Artis Pabriks ve beraberindeki heyet, Baykar Milli S/İHA Ar-Ge ve Üretim Tesisleri’ni ziyaret etti. Kendilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduk” ifadelerine yer verildi.

LETONYA SAVUNMA BAKANI “ALACAĞIZ” MESAJINI VERDİ

Letonya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Artis Pabriks​​​​​​​, ziyaret sonrası bir Twitter kullanıcısının Bayraktar TB2’nin alınmasına ilişkin sorusuna “Umarım çok geçmeden” dedi. Pabriks, bu cevabıyla Türkiye’den SİHA satın alacak bir sonraki ülke olabileceklerinin mesajını verdi.

Erbakan'ı çaya davet etmeyen Erdoğan'a YRP'den gönderme Erbakan'ı çaya davet etmeyen Erdoğan'a YRP'den gönderme

Mayıs ayının sonunda Polonya ile yapılan anlaşma kapsamında Türkiye’den 24 adet Bayraktar TB2 SİHA’sı ihraç edilecek. Polonya’ya ayrıca milli SİHA’larda kullanılan ve Roketsan tarafından üretilen milli MAM-C ve MAM-L mini akıllı mühimmat da ihraç edilecek. Bu kararlar ilk kez bir NATO ülkesi Bayraktar TB2’leriyle ilgilenmişti.