Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası uyuşturucu madde ticareti ve suç gelirlerinin aklanmasına yönelik yapılan büyük operasyonlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

4 SUÇ ÖRGÜTÜ ELE BAŞI YAKALANDI

Bakan Yerlikaya "KUYU-4" olarak adlandırılan bu operasyonlarda 4 ayrı organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirildi ve 4 ayrı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyon kapsamında yakalanan suç örgütlerinin elebaşıları Mert (Orhan) Ünğan, İbrahim Kurtar, Aydın Razaki, Recep Özyıldız yakalandı.

OPERASYONUN AYRINTILARI

Bu suç örgütlerinin birbirleriyle bağlantılı olduğu ve hem Türkiye'de hem de farklı ülkelerde faaliyet gösterdikleri tespit edildi. Şu ana kadar yapılan araştırmalara göre, bu örgütler toplamda 3 ton 367 kilogram uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmaktan sorumlu bulunmuşlardır.

62 KİŞİ GÖZALTINDA

KUYU-4 operasyonları sonucunda, elebaşlarının da aralarında bulunduğu toplam 62 şüpheli yakalandı. Bu operasyonlar, uluslararası uyuşturucu ticareti ve organize suçlarla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Zehir tacirlerine darbe! 13 ilde "Narkoçelik-24" operasyonu Zehir tacirlerine darbe! 13 ilde "Narkoçelik-24" operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların başarıyla tamamlandığını ve suçla mücadele kapsamında bu tür operasyonların devam edeceğini belirtti. Yerlikaya, ülkemizi ve uluslararası toplumu tehdit eden uyuşturucu ticareti ve suç örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

ÇOK SAYIDA VARLIĞA EL KONULDU

Bakan Yerlikaya ayrıca operasyonlarda toplam değeri 1️1 Milyar TL olan: 200 adet taşınmaz malvarlığına, 85 adet motorlu araca, 30 adet şirkete ait ortaklık paylarına ve ütün bankacılık varlıklarına el konulduğunu bildirdi. 

Editör: Burak Hakkı Polat